Saç Ekimi Fiyatları 2023

Saç Ekimi Fiyatları 2023 1

Saç ekimi fiyatları, günümüzde farklı değerlere sahip olabilmektedir. Kişinin durumu, kadın veya erkek olması, işlemi yapan klinik ve uzmanlar vesaire bu konuda değişkenliklere neden olmaktadır. Zaten işlemin kendisi için net belirlenen bir ücret yoktur ve yine kişiden kişiye değişmektedir.

“Saç ekimi fiyatları ne kadar?” sorusu saç ekimi yaptıracak kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Saç ekimi nedir?” ve “Saç ekim yöntemleri nelerdir?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Saç ekimine ilişkin detaylı bir biçimde bilgi almak için mutlaka muayene olmanız gerekmektedir. Ancak tabi bu süreçte ve sizlere sunulan fiyat konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir.

Öncelikle güvenilir ve başarılı işler yapan bir klinik veya saç ekim merkezi ile görüşmeniz gerekmektedir. Bazı saç ekimi merkezleri abartılı derece uygun fiyatlarda uygulama yaptıklarını iddia etmektedir. Ancak bunu yaparken hayatınızı tehlikeye atacak boyutta zararlı işlemler yapabilmektedir. Bunlara karşı kesinlikle dikkatli olmanız gerekmektedir.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ektirmek( saç nakli ) ; kıl nakil işlemleri arasında yer alan ve en fazla tercih edilen bir operasyondur. Günümüzde kişilerin saçlarında meydana gelen dökülmeler ve kalıcı saç kayıpları artış göstermiştir. Eskiden genellikle genetik faktörlerden veya yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan bu durum günümüzde farklı sebeplerle de ortaya çıkmaya başlamıştır.

Günlük hayatın koşuşturmacası, stres, tüketilen sağlıksız gıdalar ve ürünler bu durumun daha fazla yaşanmasına sebep olmuştur. Kişilerin hayatını oldukça olumsuz etkileyen bu durumun çözümü için son derece etkili saç ekimi teknikleri vardır. Oldukça kolay ve konforlu bir operasyon olan saç ekimi ile kişiler sağlıklı ve gür saçlara kavuşabilmektedir.

Saç ekimi fiyatları ve işlemin tüm detayları hakkında bilgi verecek olursak. Öncelikle saç ekimine uygun olup olmadığını anlamanız için mutlaka detaylı bir biçimde muayene olmanız gerekmektedir. Ayrıca bu aşamada saç ekimine engel bir durumun olup olmadığı da tespit edilmektedir.

Saç ekiminde uygulanacak olan tekniğin belirlenmesi , bölgesel saç ekimi mi yoksa genel mi yapılacacağı, saç ekimi fiyatları da beraberinde belirlenmektedir. Öncesinde ödenecek olan ücretin belirlenmesi oldukça güç olmaktadır. İşlem son derece kolaydır ve genel olarak riskleri bulunmamaktadır.

Saç Ekim Operasyonunun Tarihçesi

Saç ekimi tarihinde çok sayıda başarısız işlem bulunmaktadır. Zamanla o kadar çok başarısız olmak bizi bugünlerde kullandığımız oldukça yüz güldüren sonuçlara kadar taşımıştır.

Günümüzde kullandığımız son teknoloji ve bilim dünyasından elde edilen bilgiler ışığında saç ekimlerinde oldukça güzel sonuçlar elde edilmektedir.

Saç ekimi tarihi 1882 yıllarına kadar uzanmaktadır. İşlem ilk defa Diegonbach isimli kişi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Daha sonra 1926 yılında Hunt Kelligen isimli bilim insanı tarafından saçsız kısımlarda saç büyütmenin mümkün olduğunu kendine ait teorisi ile öne sürmüştür.

Bu teorinin üzerine 1931 yılında Passot isimli bilim insanı saç hücrelerini tanımlayarak Kelligen’in teorisi üzerinde çalışmalar yapmıştır.

Günümüzde kullandığımız modern teknikler ise 1952 tarihinde yaşanan gelişmeler sayesinde mümkündür. Bu yıllarda ilk olarak greftler kullanılmaya başlanmıştır.

Akabinde 1971 tarihinde kare şeklinde greftlere geçiş yapılmıştır.

1984 yılında saçlı donunun genişletilmesi işlemi sayesinde daha başarılı sonuçlar elde edildiği fark edilmiştir.

Bu yıl saç ekimlerinin tarihi bakımından oldukça önemli olmuş ve tekniklerin çeşitlenmesinde kilit nokta olarak rol oynamıştır. Bu yılda kafa derisi gerdirme, micrografting, flep ve kafa derisi esnetme gibi birçok yöntem geliştirilmiştir.

Günümüzde en sık kullanılan son dönemlerin gözde saç ekim tekniği ise FUT ve FUE tekniğidir. Diğer yöntemler ile kıyaslandığında hastanın ağrı, acı hissetmemesi bakımından avantajlı bir yöntem olma özelliği taşımaktadır.

Saç Ektirmek İçin Yöntemler

Fue Saç Ekim Tekniği

Cerrahi girişim kullanılmadan yürütülen bir saç ekim yöntemi olup Foliküler Ünite Ekstraksiyonu’nun kısaltılmışıdır. Bu teknik kullanılarak her bir saç teli tek tek alınmakta ve saç olmayan ya da seyreklik yaşanan alanlara nakledilmektedir. Nakli yapılacak saç telleri uzun ise 1 mm boyutuna kadar kesilmektedir. Lokal anesteziler uygulandıktan sonra alınacak bölgenin uyuşturulması sağlanır. Ardından mikro motor uçları saç telinin tam ortasına gelecek şekilde yaklaştırılarak kıl köküne batırılarak yerinden çıkartılmaktadır. Bu işlemde saç kılının ve kökünün yer aldığı foliküller ve mikroskobik dokular çıkartıldığı için naklin gerçekleştiği bölgeye ekildiğinde çıkışı gerçekleştirilmiş olur. Kıl kökü ve kıl kökü dokusu çıkartılmadan ekilirse yeniden çıkamaz.

Safir Fue Saç Ekim Tekniği

FUE tekniğinin sergilediği başarılardan sonra geliştirilerek ortaya Safir FUE Tekniği ortaya çıkartılmıştır. Fue tekniğinden en belirgin farkı ise kullanılan aletin safir uçlarla donatılmış olmasıdır. Ağrısız saç ekim yöntemlerinden olduğu için hem yapan uzmanlarca hem de hastalarca çok sık tercih edilmektedir. Sağlıklı saç kökleri ve saç köklerinin yakın dokularını alırken daha fazla anti bakteriyel özellik taşır ve bu da vibrasyon etkilerini indirger. Yeni saç tutulma başarı oranını da yükseltir. Donör bölgeden alınan sağlıklı saç folikülleri tek tek hedef bölgeye ekilir. Ekim yapılırken saç çıkış yönü baz alınır. Bunun yanı sıra 40 – 45 derece açılarla dikilmesi sağlanır.

Fut Saç Ekim Tekniği

Bu yöntem, canlı ve sağlıklı saç köklerinin alınacağı bölgenin şeritler halinde çıkartılmasıyla gerçekleştirilir. FUT yöntemi herkese uygulanabilmektedir. Lakin şerit halinde ince dokular ve saç telleri * saç kökleri birlikte çıkartıldığı için donör bölge yani kaynak bölgede acı ve görüntü açısından bozukluk görüntülenmektedir. Ardından gelen FUE yöntemi FUT yönteminin yerini almıştır. Eskisi kadar sık kullanılmasa da halen kullanılmaya devam etmektedir. FUT tekniği ile saç ekiminin tercih edilmesinin en büyük nedeni donör bölgede yer alan saçların sayı ve yoğunluk bakımından az olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle Rötuş sebepli saç ekimlerinde başvurulmaktadır. Donör bölgedeki saçlar çok yoğun olduğunda da tercih edilir. Bunun nedeni ise yakın bölgedeki sağlıklı saç köklerine zarar vermemesinden kaynaklanmaktadır.

DHI Saç Ekimi | Implanter Kalem Tekniği

Traşsız saç ekim yöntemi olarak da anılmaktadır. Bilimsel çevrelerce bir teknik olarak kabul görmemiştir. Daha çok ayrı bir saç ekim yöntemi olarak nitelendirilmiştir. FUE tekniğinin implanter uygulaması olarak kabul görmüştür. DHI tekniğinde donör bölgeden sağlıklı saç folikülleri alınır. Ardından kanal açma işlemi uygulanmadan hedef bölgeye ekilir. İmplantere yerleştirilen saç telleri iğneye yerleşke edilir. İmplanter iğnenin özelliğinden dolayı Choi saç ekim tekniği olarak da anılmaktadır. Donör bölgeden alınan her sağlıklı saç teli kökü ile alınır ve implanter kalemin içerisine yerleşke edilir. Ardından ortalama 40 derecelik açılarla ekimi yapılır. Ekim açısı dışında saç çıkış yönünün de doğru olması gereklidir.

Saç Ekimi Operasyonu Nasıl Yapılır?

Saç ekimi için hastanın durumuna göre doğru teknik belirlendikten sonra gerekli çalışmalar yapılır. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra saç ekme süreci başlar. Her iki tekniğinde nasıl uygulandığından bahsetmek istiyoruz. Şöyle ki;

  • İlk olarak FUE tekniğinde üç önemli aşama bulunmaktadır. Bunlar greftlerin toplanması, kanal açılması ve açılan kanallara ekimin yapılmadır. Greftler tek tek ve kişinin uygun olan donör bölgesinden hassas bir biçimde toplanır. Daha sonra saç ekimi yapılacak olan alana kanallar açılır. Son olarak açılan kanallara saç ekimi yapılır ve işlem tamamlanır.
  • DHİ tekniğinde ise kıl kökleri bir kalem yardımı ile toplanır. Teknik için özel olarak geliştirilen bu kalemin ucunda kıl kökleri toplanır. Bu işlemde kanal açmaya gerek yoktur. Toplanan kıl kökleri özel bir sürükleme tekniği ile uygulama bölgesine getirilir ve ekim işlemi yapılır. Bu işlem daha pratik ve daha az tahribata neden olur. Daha az tahribat olduğundan dolayı da daha hızlı iyileşme söz konusu olur.

Saç Ekimi Sonrası Süreç Nasıl İlerler?

Saç ekimi sonrası süreç nasıl ilerler bundan biraz bahsedecek olursak. Saç ekim sonrasında kişilerin son derece hassas davranması ve dikkatli olması gerekmektedir. Yapılan işlemden maksimum seviyede fayda görmek tamamen buna bağlıdır. İşlemden sonraki süreç genel olarak şöyle olmaktadır;

  • İşlemden sonra hasta taburcu edilmekte ve gerekli uyarılar yapılmaktadır.
  • En önemli uyarılardan biri saçın ilk kez yıkanması ile ilgilidir. Saç ekim sonrası ekilmiş saçının yıkanması ilk kez işlemi yapan uzman tarafından klinikte gerçekleştirilmektedir.
  • Yıkama işlemi özel bir solüsyon ile son derece dikkatli bir biçimde yapılmaktadır.
  • İlk yıkamadan sonra hastanın o solüsyon ile her gün saçlarını yıkaması gerekmektedir.
  • Saç ektirenler istenene düzeyde olması için dikkat edilmesi gereken tüm ayrıntılar işlemi yaptırdığınız klinik tarafından sizlere verilmektedir.

Saç Ektirme İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin işleme dair bilmeleri gereken oldukça önemi detaylar bulunmaktadır. Saç ekimi fiyatları konusuna detaylı bir biçimde değinmeden önce işlem hakkında detaylı bilgi vermek istiyoruz. İşleme dair bilinmesi gereken en önemli konular şöyle olmaktadır;

  • İşlem ile ilgili olarak sizlere düşen en önemli görev alanında uzman bir ekip ile çalışmaktır. Doğru klinik ve uzman seçimi bu tip işlemlerde son derece önemli olmaktadır.
  • Saçınız için en uygun tekniğin seçilmesi ve sonrasında işlemin titizlikle uygulandığına dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Saç ekim sonrasında ilk 3 aya kadar ekilen saçlar dökülmektedir. Bu durum sizi endişelendirmemelidir. Bu son derece normalidir.
  • Dökülen saçların yerine sağlıklı saçlar çıkmaya başlamakta ve bu 6 ay gibi bir süreyi kapamaktadır.
  • Kesin olarak sonuçları görmek için biraz daha sabırlı olmanız gerekmektedir. 1-1,5 yıl sonra tamamen sağlıklı ve gür saçlara kavuşmanız muhtemeldir.
  • Saç ekimi fiyatları konusunda da yine oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir.

Saç Ekimi Öncesinde ve Sonrası Süreç

  • Saç ekimi öncesi doktora sormanız gereken sorular bulunmaktadır. Bu sorular operasyonun her aşaması ile ilgili olabilir. Tüm hastaların hekimlerden bilgi alma hakkı bulunmaktadır. Aklınıza takılan tüm aşamalar hakkında bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
  • İşlem öncesinde operasyona kimlerin katılacağı ve ne gibi görevleri olduğu konusunda bilgi isteyebilirsiniz.
  • Operasyonun aşamalarının nasıl gelişeceği ve size hangi sağlık profesyonelinin hangi aşamada ne gibi bir uygulama yapacağı konusunda bilgi alabilirsiniz.
  • Saç ekim yöntemleri bir tane yöntem ile sınırlı olmayan yöntemlerdir. Size hekiminiz ve ekibinin nasıl bir yöntem uygulayacağı ve bunun diğerlerine göre avantajlarının ve dezavantajlarının ne olduğu konusunda bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
  • Uygulama sırasında herhangi bir acı veya ağrı hissi ile karşı karşıya kalıp kalmayacağınızı da işlem öncesinden sorarak buna kendinizi hazırlamanız doğru bir davranıştır.
  • Saç şekliniz ve rengi nedeni ile size diğer insanlardan farklı olarak nasıl bir işlem uygulanacağı konusunda da bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Örneğin, kıvırcık saçlı olan kişilerde yapılan işlem ile düz saçlı kişilere uygulanan işlemler birbirinden farklılık arz edebilir. Bu konu hakkında hekiminizden bilgi alabilirsiniz.
  • İşlem sonrasında size kök hücre gibi destekleyici bir tedavinin uygulanıp uygulanmayacağı ve sonuçları ne zaman almaya başlayacağınız konusunda hekiminize danışabilirsiniz.
  • Kullanacağınız şampuanların içeriklerinin saç uzamasında yararı olur mu, hangi kimyasal madde içerikli şampuanlardan uzak durmanız gerek veya hangilerinin tedaviye katkısı bulunur gibi ya da şifalı otlardan herhangi birinin çayının veya macununun bu işleme katkısının olup olmadığını; kısacası işlem sonrasında tedavinin gidişatını etkileyebilecek herhangi bir uygulamaya dahil olup olmayacağınızı da mutlaka sormalısınız.

Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç ekimi işlemi saç kıran hastalığı olan kişiler, yanık izleri sonrasında belirli bir bölgesinde saç çıkmayan kişilerde veya kellik sorunu yaşayan bireylerde bu olumsuz durumları gidermek adına sıklıkla uygulanan bir işlemdir. 

İşlemin öncesinde ve sonrasında hastanın kendisinin üzerine düşen bir takım hususlar vardır. Saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gereken bu hususlara kişi yeterli özeni gösterebilirse bu dönemi o kadar çabuk ve kolay atlatır.

Kişinin saç ekim operasyonu sonrası en iyi sonuçları  elde etmek için kendisinin yapabilecekleri:

  • Saç ekimi sonrasında bol bol sıvı alınmalıdır. Normal bir bireyin günlük içmesi gereken su miktarı yaklaşık olarak 2 – 2,5 litre şeklinde belirlenmiştir. Ancak kendi kütlenize göre ne kadar su içmeniz gerektiğini gösteren aplikasyonlardan yararlanabilirsiniz. Bu dönemde su hatırlatıcı uygulamalar kullanmak da su içme alışkanlığınız yoksa size yardımcı olabilir.
  • Yeterli miktarda günlük olarak aşırıya kaçmadan ödem söktürücü özellik içeren bitki çayları içilebilir. Ancak aşırıya kaçıldıklarında bu bitkilerin de yan etkilerinin olduğunu unutmadan tüketmek önemlidir.
  • Hekimin önerdiği ağrı kesiciler günlük doz alımını aşmayacak şekilde alınabilir. Genellikle kişilerde ağrı oluşumu gözlemlenmemektedir. Ancak şişliklere bağlı olarak ağrı gelişirse kişi hekimine bildirdikten sonra ağrı kesici kullanabilir ve hekiminin önerisinin dışına da çıkmamalı; haberi olmadan başka bir ilaç kullanmamalıdır.
  • İşlem sonrasında ilk günler banyo yapılmaması önerilir. Kişinin başına havlu veya tarak gibi nesneleri özellikle kafa derisine değdirmemesi oldukça önemlidir. Bu dönemde kafa derisi çok fazla hassastır. Taramak veya havlu ile saçı kurulamak cildin tahriş olmasına veya kanama açılmasına neden olabilir.
  • Bu dönemde kafa derisi oldukça hassas olacağından saçı taramaktan veya jöle gibi herhangi bir kozmetik ürün kullanmaktan kaçınılmalıdır.
  • Kişinin bu dönemde bir de beslenme düzenine dikkat etmesi çok büyük önem arz eder. Protein ağırlıklı beslenmek ve sağlıksız gıdalardan bir süre uzak durmak daha çabuk toparlanmaya yardımcı olmaktadır. Saç ve kafa derisi protein yapılı organlardır. Protein ağırlıklı beslenildiğinde yapım onarım işlemleri de hızlandırılmış olunur. 
  • Kişi bu dönemde ödemlerinden ve şişliklerinden daha kolay kurtulmak ve bunların halihazırda var olan miktarlarını da arttırmamak adına tuz kullanımında kısıtlama yapması gerekmektedir. Ne kadar az tuz tüketilirse o kadar az ödem toplanmış olur. 
  • Ayrıca siz tuz tüketmediğinizi zannederken paketli gıdalardan da bol miktarda sodyum alabilirsiniz. Bu nedenle paketli gıdalardan da ilk zamanlar mümkün olduğunca çok uzak durmalısınız.
  • Kişinin bu dönemde alkol ve sigara tüketimini de kesmesi veya en azından mümkün olan en aza indirgemesi daha sağlıklı toparlanmaya yardımcı olur.
  • Özellikle bu duruma alkolün etkisi sigaraya göre daha sakıncalıdır. Alkol tüketimi vücuttaki ödemi ve şişlikleri arttırır. Vücudun sıvı kaybetmesine de neden olur. Bu nedenle dehidrasyon yaşamamak ve ödemleri olduğundan daha kötü hale getirmemek adına alkol kesinlikle alınmamalıdır.

Saç Ekim Operasyonu Sonuçları Ne Zaman Alınır?   

Yaşadığımız dünyada stressiz bir gün dahi geçiremeyen insanlığın en belirgin problemlerinden biri saç dökülmesi olmuştur. Saç dökülmesi yaşayan birey, gün geçtikçe kaybettiği özgüveni ile birlikte içine kapanmaktadır. Bu durumun en net çözümü saç ekimidir. Saç ekimi yapıldıktan sonra, doktor hastaya vitaminler verecek ve çeşitli bakım önerileri sunacaktır. Bunlardan bazıları, yıkama esnası için önerilen jel şampuanın kullanılması ve saçların tavsiye edilen yıkama tarzında yıkanması, beslenme düzenine uyulması ve vitaminlerin aksatılmamasıdır.  Yapılan saç ekimi operasyonu sonrası hastaları en tedirgin eden şey, saçların çıkıp çıkmayacağıdır.

Ekim sonrası saçların ilk kez çıkması 4. ayı bulmaktadır. 4. aya kadar dikkat edilen yeme düzeni ve kullanılan vitaminlerle saç çıkmaya hazırlanmaktadır. Sonrasında, 4. aydan 6’ya kadar uzanan süreçte saçlar hızla uzamaya başlar. Saçlar, 6. ayın sonunda %60’a varan bir çıkma sergilemektedir. Bu süreçte saç, uzamasının yanı sıra güçlenmektedir. 6. aydan 12. Aya varan süreçte ise henüz çıkmamış saçlarda çıkmış olacaktır. En çok sabır isteyen bu süreçte, hastanın çok sıkı şapka takmaması önerilmektedir. Bununla birlikte doktorlar, saç ekimi yapılan bölgenin güneş ışına doğrudan maruz bırakılmaması gerektiğini de belirtmektedirler. Hastaların çoğunlukla merak ettikleri bir diğer husus, ekilen saçların tekrar dökülmesi ihtimalidir. Lakin ekim yapıldıktan sonra saçlar bir daha dökülmemektedir.  

Saç Ekimi Ücretleri

Saç ekim fiyatları, kişileri işlemi yaptırmak istediğinde bazı hatalara düşüren bir durumdur. Uygun fiyatlı olarak işlemi yapan yerleri tercih eden kişiler bu konuda bazı mağduriyetler yaşamaktadır.

Saç ektirme fiyatları net rakamlar değildir ancak belirli bir seviyede olması gereken ücretlerdir. Bu sebeple hizmet alırken bu seviyenin altında hizmet veren kişilerden uzak durulması gerekmektedir. Bu konuda yanılmamak için saç ektirme ücretleri konusundan önce işlemi yapacak olan ekibimin tecrübesi ile ilgilenmeniz çok daha doğru olacaktır. Saç ekimi ne kadar sorusundan önce iyi bir ekip bulmak çok daha önemlidir; sonrasında, her şey çok daha kolay ilerleyecektir.

Saç Ekimi Fiyatları (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa)

İstanbul saç ekimi fiyatları hakkında biraz bilgi verecek olursak. Öncelikle saç ekimi fiyatları kişinin saçındaki açıklığa ve bölgeye uygulanacak olan ekim sayısına göre değişeceği için saç ektirme operasyonu için fiyat listesi vermek verimli olmayacaktır, fiyat belirlemek için öncelikle resimli bir muayene yapılır. İstanbul gibi şehirlerde olanak çok daha fazla olduğundan dolayı çok daha etkili klinikler bulunmaktadır. Ancak bu durum sizi yine çeşitli yanılgılara düşürmemelidir.

Popüler olduğundan dolayı absürt yüksek veya ucuz saç ektirme fiyatları ile hizmet veren kliniklerden uzak durulması gerekmektedir. Saç ekim işlemi için yalnızca uygun teknik ve uzman bir ekip gereklidir. Bunları bir arada sunan kliniklerin talep edeceği para da zaten aşağı yukarı bellidir. Bu değerin altına düşmediğiniz takdirde doğru saç ekimi ücreti ödeyerek işlemi yaptırmanız mümkündür.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ektirmek ne kadar bir süre gereklidir sorusunun cevabı saç ekimi uygulamasının türü ve elbette kellik yaşanan alanın büyüklüğü ile ilgilidir. Örneğin DHI metodu ile yapılan saç ekimi uygulaması daha uzun sürer. Buna karşın dökülme oranı az ise süre kısalabilir. Bu konuda net bir süre bilgisi elde edebilmek için saç ekimi yapan uzmandan randevu alınmalı ve muayene yapılmalıdır.

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Saç ekimi tamamen ortadan kalkan saç köklerinin yerine yenilerinin ekilmesi uygulamasıdır. Bu bakımdan saç ekimi yapılabilmesi için mevcut saç köklerinin tamamen ortadan kalkmış olması yani saç dökülmesinin tamamlanmış olması gerekir. Bunun için kesin bir yaş verilememekle birlikte 30 yaş ve üzerinde saç ekimi yapılabildiği söylenebilmektedir.

Saç Ekimi Nerede Yapılır?

Saç ekimi nerede yapılır sorusu sıkça sorulan sorular arasındadır. Bu uygulamanın başarısını doğrudan etkiler ki, saç ekiminin kati suretle uzman hekimler tarafından klinik ortamda yapılması gerekir. Bütünüyle cerrahi bir işlem olmasından dolayı saç ekimi, bakanlıkça ruhsatlandırılan kliniklerde yapılmak zorundadır. Güzellik merkezleri ve bezeri tıbbi donanımı olmayan ortamlarda yapılamaz.

Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadardır?

Saç ekimi fiyatları; uygulama türüne ve saç dökülmesinin miktarına göre farklı seviyelerde ortaya çıkar. Bu noktada hekimin talep ettiği ücret seviyesi elbette bir belirteçtir. Hekimin uzmanlığı ve deneyimi ile kliniğin nitelikleri fiyatlar üzerinde etkili olur. Ancak herkes için geçerli bir saç ekimi fiyatı belirtebilmek mümkün değildir. Bu noktada hekimle iletişime geçmek ve randevu almak gereklidir.

Saç Ekimi Yaraları Ne Zaman Geçer?

Saç ekimi yaraları genellikle ilk 2 hafta içerisinde tamamen ortadan kalkar ve 6 hafta içerisinde tam iyileşme gözlemlenir. Uygulanan yöntem yara görselinin süresini de değiştirebilir. DHI ile yapılan saç ekimi işleminde genellikle yara izi daha çabuk geçer. Bununla birlikte kişiden kişiye majör olmayan oranlarda iyileşme süresi değişebilir.

Saç Ekimi Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Saç ekimi saçlar ne zaman çıkar sorusu, en sık sorulan sorudur. Kişi hastalar ekilen saçların hemen çıkacağını düşünür. Ancak burada ekimi yapılan saç telinden ziyade saç köküdür. Saç kökü yerleştikten sonra belli bir süre iyileşme yaşanır ve saçın normal uzama süresi; saçların çıkması için gerekli süredir. Kişiye göre değişmekle birlikte saç ekimini takip eden 3 aylık periyottan soran saçlar çıkmaya başlar, 6 aylık süreçte tam bir görsel elde edilir.

Saç Ekimi Hangi Mevsimde Yapılmalı?

Saç ekimi hangi mevsimde yapılmalı sorusunun cevabı aslında kati bir cevaba sahip değildir. Elbette dileyen herkes istediği zaman saç ekimi yaptırabilir. Ancak saç ekimi yapıldıktan sonra kafa derisine iyi bakılması gerekir ve gün ışığı ve ter gibi etkenlerin daha az olması beklenir. Bu nedenle daha çok bahar ayları tercih edilen aylardır. Ne olursa olsun, bu kati bir zorunluluk değildir. Dilediğiniz zaman saç ekimi yaptırabilirsiniz.

Saç Ekimi Ne Kadar Tutar?

Saç ekimi ne kadar tutar sorusuna elde kişi hakkında bilgi yokken cevap verebilmek mümkün değildir. Her ne kadar ortalama fiyatlar söylenebiliyor olsa da bu, beklenti oluşturmamak adına kaçınılan bir durudur. Kullanılacak yöntem ve saçsız alanın büyüklüğü; saç ekimi fiyatlarını belirler. Bu bakımdan saç ekimi yaptırmadan önce hekimle iletişime geçmek ve randevu almak gereklidir.

Saç Ekimi Ne Kadar Başarılı?

Saç ekimi ne kadar başarılı sorusunun cevabı günümüzdeki teknoloji ve tekniker sayesinde son dere olumlu bir cevaba sahiptir. Saç ekimi uygulamaları mevcut teknikler ile son derece kolay gerçekleştirilen uygulamalardır ve başarısız uygulama oranı oldukça düşüktür. Uzman hekimler tarafından klinik ortamda yapılan saç ekimi, kesin başarıya ulaşır demek çok da yanlış değildir.

Yanlış Saç Ekimi Nasıl Düzeltilir?

Yanlış saç ekimi nasıl düzelir sorusu, maalesef uzman olmayan kişilerden bu hizmeti alanların sıkça sorduğu bir sorudur. Bazı saç ekimi uygulamalarından saçın yönü ve ekim alanının dizaynı yanlış yapıldığından ekim başarısızlıkla sonuçlanır. Bu durumda uzman hekime ulaşarak, bu durumun çözülüp çözülemeyeceğini öğrenebilirsiniz. Her zaman garantisi olmamakla birlikte, şartlar iyileştirilebilmektedir.

Saç Ekimi Hangi Aylarda Yapılmalı?

Saç ekimi hangi aylarda yapılmalı sorusuna verilebilecek genel cevaplar mümkündür. Ancak bu kesinlik arz etmez, yani zorunlu değildir. Saç ekimi için uygun aylar, bahar aylarıdır. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında saç ekimi yapmak, iyileşme sürecinin daha kolay geçmesini sağlar. Ancak şartlara göre; saçlarınızı koruyabilecekseniz herhangi bir ayda da saç ekimi yaptırabiliriniz.

Saç Ekimi Ne Zaman Bulundu?

Saç ekimi ne zaman bulundu sorusunun cevabını batıda arayanlar şaşırabilir. Zira saç ekimi Japon tıp insanlarının geliştirdiği bir teknolojidir. Hala bu uygulamaların en gelişmiş türleri Japonya’da gerçekleştirilir. 1900’lerin başında kaç ve kirpik nakli ile başlayan uygulamalar; günümüzde yine bu ülkede saç kökü klonlamaya kadar ulaşmış ve oldukça kapsamlı çalışmalar haline gelmiştir. Elbette Avrupa ve Amerika’da da uygulama geliştirme çabaları vardır ki, bu bakımdan ülkemiz de dünya çapında üne sahiptir.

Kaynakça:

http://www.milliyet.com.tr/pembenar/dr-yetkin-bayer/sac-ekimi-sonrasina-dikkat-2858137

http://www.milliyet.com.tr/pembenar/dr-yetkin-bayer/sac-ekimi-acitiyor-mu-2552240

https://www.internethaber.com/sac-ekim-doktoru-yetkin-bayer-sac-ekimi-sonrasi-dogal-gorunum-1588667h.htm

https://www.sacekimidestek.com/2018/04/sac-dikimi-nasl-yaplr-fiyatlar-ne-kadar.html

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sa%C3%A7_nakli

Dr. Yetkin Bayer’i Facebook, Instagram, Twitter sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

7 replies

Comments are closed.