Dudak Dolgusu Nedir, Nasıl Yapılır ?

Dudak Dolgusu Nedir, Nasıl Yapılır ? 1

Kadınlar veya erkekler tarafından daha dolgun dudaklara sahip olmak hayali oldukça yaygın. Bu nedenle birçok kadın ve erkek günümüzde dudak dolgusu uygulamalarını yakından takip etmektedir.

Makyaj hileleri ve dudak dolgunlaştırıcı ürünler ile çok kısa bir süreliğine dolgun, hacimli dudaklara sahip olunabilir. Üstelik daha yapay bir görünüm sağladığı için bu yöntemler sevilmez. Dudak dolgusu, profesyonel bir şekilde uygulandığında yüz şekliniz ile uyum sağlayarak doğal dudak görünümüne en yakın görünümü sağlamaktadır.

Dudak estetiği( dudak dolgunlaştırma ) alanında uygulanan birçok yöntem bulunmaktadır. Ameliyat ile uygulanan işlemler hem maliyetli hem de oldukça ciddi vakit isteyen, iyileşme süreci gibi durumlardan dolayı insanların iş ve eğitim hayatını da etkileyecek bir durumdur. Bunu engellemek daha kısa sürede ve ekonomik koşullarda dolgun dudaklara sahip olmak için dudak dolgusu daha sık tercih edilmektedir.

Dudakların daha büyük ve hacimli görünmesi için tercih edilen dudak dolgusu ( dudak dolgu enjeksiyonu ) , ileri yaşlarda ortaya çıkan dudak kenarı çizgilerinin yok edilmesi ve genç bir görünüm kazanılması için de uygulanabilmektedir.

“Dudak dolgusu nedir?” sorusu estetik yaptıracak kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Estetik dudak dolgusu nasıl yapılır?” ve “Dudak dolgusu riskleri nelerdir?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Dudak Dolgusu Nedir?

Estetik cerrahlar tarafından uygulanan dudak dolgusu yöntemi, herhangi bir ameliyat ve cerrahi müdahale gerektirmeden uygulanır. Bu nedenle dudak dolgusu için kısa bir enjekte süresi yeterlidir. Uygulama hemen sonrasında kişi günlük yaşamına dönebilir. Bu kadar kısa sürede ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilen dudak dolgusu işlemi bu nedenle giderek yaygınlaşmaktadır.

Acı veya ağrı şikayeti olmadan gerçekleştirilen dudak dolgusu işlemi yaklaşık 30 dakika sürer. Dudak dolgusunun sunmuş olduğu en büyük dezavantaj kalıcı olmamasıdır. Bir süre sonra kendiliğinden dolgu maddesi vücutta kaybolur ve dudaklar doğal görünümüne kavuşmaktadır. Bu nedenle dudak dolgusu belirli aralıklar ile tekrarlanmaktadır.

Dudak dolgusu işlemi, kişinin vücut yapısına ve dudak şekline aynı zamanda yapılan dolgu işleminin, kullanılan dolgu maddesinin kalitesine göre değişik sürelerde etkisini yitirmektedir. En kısa 8 ay ile 1 yıl içerisinde etkisini yitiren dudak dolgusu bazı özel maddeler kullanılarak uygulandığında 5 yıla kadar etkisini göstermektedir.

Estetik Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Estetik dudak dolgusu, her yaş aralığındaki talebi olan kişilere uygulanmaktadır. Ancak 18 yaş sonrasında uygulama yapılması uygun görülmektedir. Gençler, ince dudak yapısından şikayetçi olduğu veya beğendiği ünlülere benzemek için dudak dolgusu tercih edebilir. Ciddi bir operasyon gerektirmediğinden ve kişinin sağlığını olumsuz etkilemediğinde dolayı gençler, dudak dolgusuna daha ilgi göstermektedir.

Yaşın ilerlemesi ile birlikte dudak yapısında belirli bir incelme meydana gelir. Bu durum vücutta kolajen üretiminin azalması ile ilgilidir. Yaşlılık ile ortaya çıkan dudak çizgileri de kişileri rahatsız etmektedir. Bu nedenle yaşın ilerlemesi ile birlikte dudak dolgusu bir ihtiyaç haline gelmektedir.

Dudak dolgusu işlemi enjeksiyon ile 30 dakika gibi kısa bir süre içerisinde uygulanan bir işlemdir. Herhangi bir acı veya ağrı şikayeti oluşmaz. Ancak işlem sırasında hissedilirliğin ve hassaslığın azaltılması için lokal anestezi kremleri kullanılarak dudak dolgusu işlemi uygulanmaktadır. İğne veya kanül kullanılarak gerçekleştirilen dudak dolgusu işlemi sırasında hyaluronik asit uygulaması yapılmaktadır.

Dudak dolgusu işlemleri uygulamanın tamamlanması ile farklılığı gözle görülür şekilde ortaya koymaktadır. Hemen farkın ortaya çıktığı dudak dolgusunun kalıcı ve net şeklini alması için 1 aylık bir sürenin geçmesi beklenmektedir.

Dudak Dolgusu Riskleri Nelerdir?

Dudak dolgusu için kullanılan dolgu malzemeleri kimyasal içeriklerden oluşmaz. Bu nedenle insan sağlığını riske atan bir durumun doğması söz konusu değildir. Ancak hijyen kurallarına uygun olmayan, uzman bir kişi tarafından doğru malzeme ve enjekte yöntemleri kullanılarak yapılmadığında enfeksiyon riskleri artış göstermektedir.

Yanlış yapılan dudak dolgusu operasyonları sonucunda telafisi zor sorunların ortaya çıktığı zaman zaman medyaya da yansımaktadır. Bu nedenle profesyonel bir merkez seçmek dudak dolgusu riskleri azaltmada son derece önemli bir konudur. Asla ucuz olması nedeniyle belgesi olmayan, profesyonellikten uzak merkezler tercih edilmemelidir.

Dudak dolgusu uygulaması sonrasında hafif şişlik, kızarıklık, morarma, kızarıklık belirtileri görülebilir. Bu belirtiler kısa süre içerisinde geçer ve normal kabul edilmektedir.

Dudak Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken birçok konu bulunur. Uygulamadan hemen sonra 2 saat boyunca yemek yemekten kaçınmalısınız. Aynı zamanda kişinin uygulama sonrasında bir süre ruj sürmekten de kaçınması gerekir.

İğne giriş yerlerinde morluk, dolgu maddesi dışında şişlik problemleri için ekstra bir tedavi uygulanması gerekmez. En fazla 3 gün içerisinde bu yan etkiler ortadan kalkmaktadır. Bu yan etkilerin daha kısa süre içerisinde iyileşmesi ve hassasiyetin giderilmesi için dudak dolgusu işlemi sonrasında buz uygulaması yapılabilir.

Dudak Dolgusu Fiyatı Ne Kadar ?

Dudak dolgusu fiyatları yapılan merkeze göre değişkenlik gösterir. Bunun en önemli sebebi dolgu malzemesi kalitesi, dudak dolgusu işleminin kalıcılık süresi ve enjekte tekniği ile ilgilidir. Bu faktörlere bağlı olarak dudak dolgusu fiyatları değişebilir. Kişiler bütçelerine uygun olmakla birlikte profesyonel ve kaliteli bir uygulama merkezi seçmeye dikkat etmelidir.

Dudak Dolgusu Kalıcı mı?

Dolgu maddeleri vücut tarafından zamanla eritilir. Ortalama ömrü 6 – 12 aydır. Metabolizması yavaş bireylerde bu süre daha uzundur. Hiçbir dudak dolgusu kalıcılık sağlayamaz. Bunun için estetik girişim gereklidir.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılamaz?

Hyaluronik Asit’e karşı alerjisi olanlar, gebeler, emziren annelere yapılması uygun değildir.

Dudak Dolgusu Geçici mi?

Şekil verme, büyütme, daha dolgun ve kıvrımlı görünmeye yardımcı olur. Hyaluronik Asit enjekte edilerek işlemler yürütülür. Zamanla metabolizma tarafından eritilir. Dolayısıyla kalıcı değil geçicidir. Ömrü 6 – 12 ay dolaylarındadır. İsteğe göre yeniden yapılmasında bir sakınca yoktur.

Dudak Dolgusu Kaç Ml’dir?

Ampüller genelde 2 ml’dir. Bazı markalar 1 ml olarak imal edilirler. Enjekte edilirken ihtiyaca göre kullanılır. Genelde 1 ml yeterli olmaktadır. Bazı durumlarda 2 ml tüm ampül kullanılır. İki ampül kullanılma durumu oldukça nadirdir. İki ampül gerekirse tek seansta uygulanmaz. İkinci seansta diğer ampüle geçilir.

Kaynakça:

https://www.healthline.com/health/lip-lift

https://www.selcukinanli.com/blog/dudak-dolgusu-nedir