Yanak Dolgusu Fiyatları 2023

Yanak Dolgusu Fiyatları 2023 1

Kişinin elmacık kemikleri yeteri kadar çıkık değilse, düşükse ya da fazla gözükmüyorsa ‘’Dermal Dolgu’’ olarak da adlandırılan yanak dolgusu yapılarak daha estetik bir görünüme kavuşulabilir. YanaklarınaYanak dolgusu yapılan kişinin yüzünde amaçlanan başlıca değişimler şunlardır:

  • Elmacık kemiklerinin kaldırılması,
  • Yüze hacim katılması,
  • Çökük yanakların dolgunlaştırılması,
  • İnce çizgi ve kırışıkların yumuşatılmasıdır.

Yanak dolgusu insanlar tarafından gittikçe daha fazla tercih ediliyor. Oldukça kolay ve sağlıklı bir prosedür olmasına rağmen  zaman zaman, kullanılan malzemeler uygulamaya maruz kalan kişilerde bazı yan etkilere yol açabiliyor.

“Yanak dolgusu nedir?” sorusu medikal estetik yaptıracak kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Yanak dolgunlaştırma maddeleri nelerdir?” ve ” Yanak dolgusu fiyatları ne kadar?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Yanak Dolgunlaştırma Maddeleri Nedir?

Yanak dolgusu malzemesi kısaca yanaklara uygulanan elmacık kemiklerinin üst kısmında ve etrafında bulunan alanın hacmini arttıran dolgu maddeleri olarak tanımlanabilir.

Bu maddeler ilgili alana enjeksiyon yöntemi ile tatbik edilir. Bu yöntem sayesinde kişinin kemik yapısında bir göz yanılsaması yaratılır. Cilt yüzeyinin altına enjeksiyon yapıldığı için yanaklara yapılan dolgu işlemi, bu bölgede bulunan ince çizgi ve kırışıklıkları da düzeltebilir.

Yanak Dolgusu Türleri

Yanaklara dolgu yapılırken kullanımına izin verilen çeşitli malzemeler vardır. Bu alanda kullanılabilecek malzemeler şunlardır.

Her iki tip dolgu maddesinin etkileri geçici olup, özellikle  yanak ve göz altı için önerilen maddelerdir.

Bunların yanı sıra hidroksilapatit gibi bazı dolgu maddeleri ise yasal olarak kullanım dışı kalması ygun bulunan maddelerdir.

Yanak Dolgusu İçin Kullanılan Maddelerin Etki Süresi Ne Kadardır?

Bu süre seçilen malzemeye bağlı olarak değişmekle beraber, yapılan işlemin sonuçlarının gözle görülür şekilde fark edilemeyecek hale gelmesi 6 ay ila 2 yıl arasında bir zaman gerektirebilir. Bu sürenin sonunda kullanılan dermal dolgu maddesi erir ve cilt dokusu tarafından metabolize edilir. İsteniyorsa işlem tekrarlanabilir

Yanak Dolgusu Yapılması İçin En Uygun Adaylar Kimlerdir?

Böyle bir işleme girmek isteyen kişinin tercihan kronik bir hastalığı olmamalıdır. Ayrıca yanak dolgusu yapılacak kişinin sigara içmemesi de istenen kriterlerden bir tanesidir.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi ( FDA) tarafından verilen bilgiye göre aşağıdaki sınıflardan herhangi birine giren kişilerin yanak dolgusu yaptırması önerilmemektedir. Riskli gruplar şunlardır:

  • Kanama bozukluğu yaşayan kişiler,
  • Dermal dolgu işleminde kullanılan maddelere karşı alerjisi bulunan bireyler,
  • Hamileler ya da emzirmekte olan kadınların bu işlemi yaptırması tavsiye edilmez.

Yanak Dolgusu Prosedürü Öncesi ve İşlem Basamakları

Yanak dolgusu yaptırılmadan en az 2 hafta öncesinden itibaren aspirin vb. kan sulandırıcı ilaçlar alınmamalıdır.

Eğer yanak dolgusu yaptırmak isteyen kişi doktoru tarafından önerilen reçeteli kan ilaçlarını kullanmak zorunda ise,  bu durumu yanak dolgusu yaptırmayı düşündüğü uzman ile paylaşması gerekir.  Yanak dolgusu işlemi yaptırmadan önce uygulanacak prosedür işlemleri konusunda hastanın önceden bilgilendirilmesi gereklidir.

Yanak dolgusu yapılırken izlenen basamaklar ve dikkat edilmesi gereken kriterler şunlardır:

  • İşlem sırasında steril bir ortamda bulunulmalıdır.
  • İşlemden önce doktor enjeksiyon bölgesine kullanacağı anesteziyi topikal olarak uygulayabilir.
  • Anestezi uygulaması topikal olarak yapılmayacak ise   uygun bir anestezi maddesi daha  kullanılacak dolgu maddesinin içine daha önceden karıştırılabilir.
  • İşlem en fazla 20 dakika tamamlanır. Son derece basit bit uygulamadır.
  • Yapılan enjeksiyon sonucunun tam olarak ortaya çıkması için 1-2 gün beklenilmesi gerekebilir.

Yanak dolgusu yapıldıktan hemen sonra araç sürülebilir. İşlem sonrası kişi iş yaşamına ara vermeden devam edebilir.  Normal yaşamın kısıtlanmasını gerektiren herhangi bir durum yaşanmaz.

Yanak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Enjeksiyonu takip eden  ilk birkaç gün boyunca, işlem yaptıran kişi yanakların üzerinde uyumamalıdır. Yanak dolgusu yaptıran kişi sırt üstü uymayı tercih etmelidir.

Yorucu egzersizler yapmak için enjeksiyon sonrası en az 48 saat beklenmesi önerilmektedir..

Yanak dolgusu yaptıran kişi işlemden sonra yüzüne dokunmamalıdır. Doktora danışılarak enfeksiyon riski tamamen geçinceye kadar yüzün olabildiğince temiz ve kuru tutulması gereklidir.

 

Yanak Dolgusu Yaptırdıktan Sonra Elde Edilen Faydalar

Yanak dolgusu yanak implantı ve/veya cerrahi yüz germe operasyonu gibi tedaviler ile karşılaştırıldığında,  yanak dolgusu yaptırmış olmanın sağlayacağı avantajlar şunlardır:

  • Yanak dolgusu uzmanın ofisinde yapılabilir.
  • Bu işlem sırasında uygulanan anestezi miktarı çok düşüktür. Hiç anestezi uygulanmadığı durumlar da söz konusu olabilir.
  • İyileşme süreci çok hızı olup, insanlar yanak dolgusu işleminden hemen sonra işlerine ya da normal yaşam aktivitelerine geri dönebilirler.
  • Yanak dolgusu uygulamasının etkisi aylar ya da yıllar sonra geçer. Sonuçlar kalıcı olmadığı için bu uygulamanın beğenilmemesi halinde, hastanın zaman içinde eski haline dönme şansı vardır.
  • Yanak dolgusu uygulamasında komplikasyon oluşma riski ya da enfeksiyon riski görülme sıklığı diğer müdahalelere oranla çok çok düşüktür.
  • Yanak dolgusu yerleştirildikten sonra yeri değiştirilebilir. Yani hasta tam olarak istediği sonucu alıncaya kadar işlemi tekrar ettirebilir ya da daha fazla dolgu enjeksiyonu yaptırabilir.
  • Yanak dolgusu işleminin maliyeti plastik cerrahiye oranla çok daha ekonomiktir.

Yanak Dolgusunda Kullanılan Maddeler Güvenli Midir?

Yanak dolgusu işleminde yararlanılan malzemelerin yan etki gösterme riski çok çok azdır. Yapılan işlem de hiçbir şekilde kompleks aşamalar içermez ve son derece basittir. Fakat yine de bazı yan etkiler yaşanabilir. Yanak dolgusu yaptırıldıktan sonra yaygın olarak yaşanan şikayetler şunlardır:

  • Şişme,
  • Morarma,
  • Kaşıntı,
  • Kızarmadır.

Bütün dermal dolgu maddeleri az da olsa bir alerjik reaksiyon y a da enfeksiyon riski taşımaktadır. Daha az yaygın olarak rastlanan yan etkiler ise şunlardır:

  • Dolgu maddesinde kaçak olması,
  • Dolaşımda tıkanıklık oluşturularak doku ölümü yaşanması,
  • Damarlarda ya da arterlerde yaralanma olması,
  • Görme kaybı yaşanması,
  • Enjeksiyon sırasında kullanılan malzemenin yüzün diğer bölümlerine geçmesi sonucu asimetrik ya da topaklı bir görünüm oluşum riskidir. (Böyle bir durumda doktor derhal dolgu maddesini çözen bir başka madde enjekte edebilir. Ya da duruma göre dolgu malzemesinin yüz tarafından kendiliğinden metabolize edilmesini bekleyebilir.)

Lisansı olmayan dolgu maddelerini kullanılması halinde nadir görülen yan etkilere rastlanma riskinde artış görülür.

Yanak Dolgusu Maliyeti Üzerinde Etkili Faktörler

Yanak dolgusu sırasında kullanılacak malzemenin cinsi ve miktarı toplam ücret üzerinde etkili olan faktörlerden bir tanesidir. Söz gelimi hyalüronik asit uygulaması, polilaktik asit uygulamasından daha kısa süreli etki gösterdiği için daha ucuzdur. Bunların yanı sıra dermal dolgular arasında kalıcılığı en uzun süren yağ greftleri en yüksek maliyete sahip malzemelerdir.

Yanak dolgusu yaptırmak kozmetik amaçlı bir uygulama olduğu için işlemin maliyeti yasal olarak devlet tarafından karşılanmamaktadır.

Yanak dolgusu işlemi aslında diğer kozmetik müdahalelere oranla daha basit bir prosedürdür. Uygulamanın sonuçları için tahmini kalıcılık süresi 6 ay ila 2 yıl arasında değişebilir. Bu tip bir uygulamadan mümkün olan en az riskle ve olabilecek en iyi sonucu alarak çıkmak için bu prosedürler  konusunda deneyim sahibi bir uzman ile çalışılmalıdır.

Yanak dolgularından sonra olabilecek komplikasyonlar hakkında önceden doktorla görüşülmesi korunma yollarını daha ciddi ve etkili olarak takip etmek açısından yararlıdır.

İstanbul, İzmir ve Ankara’da Yanak Dolgusu Fiyatları

Yanak dolgusunu yüz de sarkma olan kişiler sıkça tercih etmektedir. Yüz bölgesinde bulunan elmacık kemiğinin etrafına uygulanmaktadır. Hekimlerin uygun gördüğü dolgu miktarı ayarlanarak enjektör yardımıyla sağlanmaktadır. Yüz ovalini belirginleştirmek amacıyla tercih edilmektedir.

Ayrıca yüz dolgusu, yüzün yukarı doğru çıkmasını sağlayarak daha genç bir görünüm kazanmasına da yardımcı olmaktadır. Kalıcı olarak yapılan yanak dolgusu, ilerleyen yıllarda yüzde enfeksiyon gibi sorunlara yol açabilmektedir. Yüzdeki sıkıntılı yerleri gidermesinin yanı sıra iz ve kırışıklık gibi sorunlarında giderilmesini sağlar.

Yüz dolgu operasyonu, yaygın şekilde yapılan bir tedavidir. Bu estetik uygulaması şehirlerdeki imkanların göre fiyatlarda farklılık olabilmektedir. İstanbul’daki yanak dolgusu fiyat durumu şehir içerisinde olan talep yoğunluğu nedeniyle Ankara’daki yüz dolgusu fiyatlarına oranla daha düşük olabilmektedir.

Aslında kliniklerdeki sıralamalara bakıldığı zaman Türkiye’nin her alanında çıkarılacak fiyatlar farklılık yaratır. Ayrıca şehirlerin ekonomik durumu ve gelişmişlik seviyesine göre de farklı fiyatlar ortaya çıkar.

Elbette lojistik durumlar, talep miktarı ve hekim sayısı gibi etkenler de vardır. Bazı kuruluşlar her şehirde olmayışından kaynaklı olarak gelişmiş hekimlerin daha büyük şehirlere gitmesine yol açar.

Bu da mega kentlerde yapılmakta olan yanak dolgusu fiyatlarını ciddi derece de etkilemektedir. Bu gibi birçok etken yanak dolgusu fiyatlarının her şehir de farklı olmasına neden olmaktadır.

Yanak Dolgusu Ne Kadar Sürede Oturmuş Olur?

İşlem sonrası oturma 5 – 6 günü bulabilir.

Yanak Dolgusu Sonrası Şişlik Ne Zaman İner?

İşlem sonrası ödem, hafif düzeyde kızarma gibi cilt tepkimeleri oluşabilir. Oldukça olağan bir durumdur. Cilt dokusunun verdiği bir tepkimedir. 24 – 48 saat içerisinde tüm şişlik inmiş olacaktır.

Yanak Dolgusu Zararlı mıdır?

Güvenli uygulama teknolojileri ve malzemeleri kullanıldığı için yan etki reaksiyon oranları minimal düzeylerdedir. Olasılık dahilinde yer alan tüm komplikasyonlar kolayca tedavi görebilecek formdadır.

Yüze Yapılan Dolgu Ne Kadar Sürer?

Her bir uygulama seansı yaklaşık yarım saat sürmektedir. Kalıcılık kapasitesi bireyden bireye, uygulama oranına ve alanına göre farklılık göstermekle beraber en az 6 en fazla 12 süre hizmet eder.

Dolgu Sonrası Ödem Ne Zaman Geçer?

Uygulamanın ardından şişlik ve ödem oluşması cildin verdiği doğal bir etkiye tepki sürecini ifade eder. Bu nedenle telaşa yer yoktur. Bu reaksiyonların gözle görülür derecede azalması 2 veya 3 gün süre alabilir. Tüm tepkimelerin ortadan kaybolması için ise maksimum 15 gün yeterli olacaktır.

Kaynakça:

https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/dermal-fillers/cost

https://www.healthline.com/health/cheek-fillers#:~:text=The%20cost%20of%20your%20cheek,costs%20on%20average%20around%20%24682.

 

2 replies

Comments are closed.