Sakal Ekimi Nedir, Nasıl Yapılır ? 1

Erkeklerin yüzlerinde önemsediği bölümlerden biri olan sakal bölümü zamanla kıl kayıplarının yaşandığı bölümlerden biridir. Zamanın yanı sıra bazen kişilerde doğuştan seyrek ve istenilen seviyede olmamaktadır. Bu durum kesinlikle kader değildir ve sakal ekimi ile seyrek olan sakallara çözüm bulunabilmektedir.

Sakal ekimi, kıl nakil işlemleri arasında yer alan bir işlem olmaktadır. Aynı teknikler ile kişilerin seyrek sakalları daha gür ve sağlıklı hale getirilmektedir. Kişileri mutsuz eden seyrek sakalları çok kısa sürede tedavi edilmektedir. İşleme dair daha detaylı bilgi verecek olursak.

Sakal Ekimi Nedir?

Sakal ekimi nedir diye merak edenler için konu hakkında merak edilen tüm ayrıntılardan bahsetmek istiyoruz. Kişilerin yüzlerinde önemli bir fark yaratan sakallar bazen istenilen seviyede olmamaktadır. Bazen de istenilen yoğunlukta olsa da dağınık olmaktadır. Durum böyle olunca kişilerin görünümü, bu durumdan olumsuz etkilenmektedir.

Sakal ekimi işleminde genellikle kişilerin sakallarında yoğun olan bölümlerinden alınan kıllar seyrek olan bölgelere ekilmektedir. İşlem sırasında kişilerin kendi kıl kökleri kullanıldığından dolayı sonuç oldukça doğal görünmektedir.

Genellikle elmacık kemiklerinin üzerinde yer alan kıl kökleri kullanılmaktadır. O bölgede yer alan kıl kökleri zaten kişileri rahatsız etmekte ve kötü görünmektedir. Bu sebeple orada gereksiz bulunan kıllar toplanarak seyrek alanlara ekilmektedir.

Sakal Ekimine Neden İhtiyaç Duyulur?

Erkeklerin görünüşünde sakal, önemli bir fark yaratan ve eksikliği ile erkekleri mutsuz eden bir unsurdur. Sakal ekimi, teknolojinin gelişmesiyle beraber sakalı seyrek olan veya anormal çıkan kişiler için bir umut olmuştur. Estetik açıdan kişilere değer katan sakal; genetik, hormonsal ya da dış etkenlere bağlı olarak zamanla ortaya çıkan durumlar nedeniyle azalabilir. Sakal ekimi uygulaması ile sakallar istenilen hala gelebilir ve ekim yaptıran kişinin yüzünde oldukça önemli farkların yaratılması sağlanır.

Sakal ekimine ihtiyaç duyulması kişinin elbette kendi tercihidir. Ancak ne zaman sakal ekimi dışında seçenek yoktur denecek olursa; karşımıza diğer medikal yöntemlerle geri kazanma durumunun ortadan kalması çıkacaktır.

  • Sakal dökülmesi ilaçlı veya haricen kullanılacak krem ve merhem nedeniyle geri getirilemeyecek nedenlerden döküldüyse sakal ekimine ihtiyaç duyulur.
  • Tercihli bir durum olmakla birlikte kimilerimiz için sakal noksanlığı estetik bir sorundur ve giderilmesi için bu yöntem tercih edilebilir.
  • Operasyon saç ekimi ile aynı altyapı üzerine kuruludur ve ileri düzey bir ameliyat olmaktan öte, lokal anestezi ile yapılan ve kişinin hemen günlük hayatına geri dönebildiği bir uygulamadır.
  • Operasyon deneyimli uzman hekimlerin elinde kolaylıkla gerçekleştirilebilir.
  • Kişiye herhangi bir protez ve benzeri nakil yapılmaz, uygulamada kişinin kendi kıl kökleri kullanılır.
  • Uygulama yaptırmak için özel bir nekahat süresi gerekli değildir. Kişi herhangi bir zamanda bu yöntemi tercih edebilir.
  • Sakal ekimi kalıcı bir operasyondur. Ekilen köklerin dökülme riski yok denecek kadar azdır.
  • Operasyon uzmanlar tarafından yapıldığı sürece herhangi bir riski söz konusu değildir.

Sakal ekimi gerekliliği dökülme, kayıp veya noksanlığın sebebine göre gerekli hale gelir demiştik. Şimdi bu sebeplere göz atalım.

Sakal Seyrekliği Hormonsal Kaynaklı Olabilir


Sakal seyrekliği ve kıl kalitesini etkileyen birçok sebep vardır. Sakal bölgesindeki kıl seyrekliğinde en yaygın olan neden, hormonsal sebeplerdir. Kıl köklerini etkileyen nedenler arasında hormonsal eksiklik kadar, genetik faktörler de önemlidir. Erkeklerde testosteron hormonunun azlığı, sakal seyrekliğinde en önemli nedenlerden biridir.

Köselik ise kişinin yüzünde veya vücudunun bir yerinde kıl oluşumunun hiç olmamasıdır. Köseliğin iki temel nedeni vardır: Psikolojik ve hormonsal. Bunların yanında köselik genetik de olabilir. Sakal ekimi, hasta da hiç kıl kökü olmamasından kaynaklı yapılamaz.

Sakal Seyrekleri Genetik Kaynaklı Olabilir

Sakal bölgesinde kıl köklerinin hiç olmaması ya da az olması, genetik nedenlerden kaynaklanır. Ergenlikle beraber gelişmeye ve olgunlaşmaya başlayan sakal ve bıyık yapısı önemli bir hormonsal değişiklik olmadığı durumlarda, kendine özgü halini korumaya devam eder.

Sakal Seyrekliği Dış Etmenler Sonucu Olabilir

Kazalar, yanıklar kıl köklerine zarar verebilir. Cilt problemleri, saç kıran, stres, psikolojik nedenler sakal seyrekliğine neden olabilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal ekimi nasıl yapılır ve bu süreçte hangi işlem adımları takip edilir bundan bahsedecek olursak. Konuya ilişkin ayrıntıların oldukça merak edildiğini ve bu konuda bazı yanılgıların olduğunu biliyoruz. Zaten estetik operasyonlarının genelinde birtakım yanılgılar ve yanlış bilgiler söz konusu olmaktadır. Öncelikle sakal ekiminin nasıl yapıldığından bahsetmek istiyoruz.

İşlem adımları genel olarak şöyle olmaktadır;

  • Kıl nakil işlemlerinin en önemli aşaması ekilecek olan kıl köklerinin toplandığı aşama olmaktadır. Genellikle nakil işlemlerinde ense bölgesi donör olarak seçilse de sakal ekimi işlemi için kişinin sakal bölgesi de tercih edilmektedir.
  • Uygun bölgede kıl kökleri toplandıktan sonra sakallarda uygulanan alanlara kanallar açılarak kıl kökleri bu kanallara ekilir.
  • Bu işlem sırasında son derece dikkatli olunduğundan dolayı kişilerin hem uygulanan bölgelerinde hem de donör bölgelerinde iz kalmamaktadır. İşlem sırasında son derece dikkatli ve özenli davranılmakta ve bu sebeple de herhangi bir acı hissi, iz ve tahribat olmamaktadır.
  • Sakalların yalnızca belirli bölgelerinde sakal kaybı yaşanmış ise o zaman durumun eşitlenmesi için diğer bölgelere göre ekim yapılmaktadır.

Sakal Ekimi Öncesi

Estetik müdahalelerden önce kişilerin bilmesi gereken ve alması gereken bazı önlemler vardır. Bu konuda genellikle destek alınan doktor oldukça detaylı bilgi vermektedir. Bu konuda doktorunuzun tavsiyelerini dikkate almanız ve önemsemeniz son derece önemlidir. Kendiniz ile ilgili önemli bir karar verip uygulamaya karar verdiğinizde bu konuda bilmeniz gereken tüm bilgilere ulaşmanız önemlidir.

Saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gereken konular şöyle olmaktadır;

  • Sakal ekimi en fazla tercih edilen kıl nakil işlemi olan saç ekiminden farklıdır. Ekim yapılacak olan alanın diğer bölgeler ile uyumlu olması önemlidir. Bu sebeple öncelikle uygun sayıda greft sayısı belirlenir.
  • Hasta detaylı bir biçimde bilgilendirilir ve işleme ilişkin aklına takılan tüm sorular cevaplanır.
  • Ekim için toplanacak olan greftlerin hangi bölgeden alınacağı belirlenir.
  • Ekim yapılacak olan bölgeye lokal anestezi uygulanır ve hastanın acı hissetmemesi için hazırlık yapılır.

Sakal Ekimi Sonrası

Sakal ekimi genel olarak riski olmayan bir işlem olduğundan dolayı işlem sonrası ciddi yan etkiler meydana gelmemektedir. Bunun dışında sakalların çıkma ve sağlıklı bir biçimde uzamaları için belirli bir zamana ihtiyaç vardır. Sakal ekimi sonrası yapılan işlemlerden ve dikkat edilmesi gereken konulardan bahsedecek olursak.

Şöyle ki;

  • Öncelikle işlemden sonra uygulama yapılan bölgede hafif kızarıklıklar olabilmektedir. Bunun nedeni işlem sırasında kanın pıhtılaşmasıdır.
  • İşlemden 24 veya 48 saat sonra bölge temizlenir ve pıhtılaşmadan kaynaklı kalıntılar giderilir. Bu sayede ekim yapılan kıl kökleri de ortaya çıkar.
  • İşlemden sonra 1-2 hafta daha kıllar besleneceğinden dolayı bölgede kanlanma olabilmektedir. Bu durum son derece doğal olmaktadır. Bu durum kıl köklerinin yeteri kadar beslendiğini göstermektedir.
  • Ekilen kıl kökleri kişinin sakalından ilk başta farklı olmaktadır. Çünkü ekilen sakallar saç kılıdır ve bu sebeple daha yumuşaktır. Ancak zamanla ekilen kaşlarda istenilen sertli ve kalınlık yakalanılmaktadır.

Sakal Ekimi Kimlere Uygulanır?

Sakal ekimi kimlere uygulanır sorusu oldukça merak edilmektedir. Kimlerin bu estetik müdahaleden faydalanıp faydalanamayacağı önemli bir konu olmaktadır. Bu konuda sorun yaşayan ve mağdur olan kişiler için bu sorunun cevabı son derece önemli olmaktadır.

Sakal ekimine erkeklerde hormonların tam olarak oturduğu ve yerleştiği yaş aralığı olan 20 ila 22 yaşlarında uygulanmaya başlanmaktadır. Bu yaş aralığından daha küçük kişilerde henüz sakal çıkabileceğinden dolayı önerilmemektedir. Yaş sınırı dışında sakal ekimi için uygun olmayan kişiler neredeyse yoktur. Özel bir durum söz konusu ise bunun doktor ile paylaşılması gerekir.

İğne fobisi olan kişilere özel olarak farklı şekilde lokal anestezi uygulanmaktadır.

Sakal Ekimi Fiyatları

Sakal ekimi fiyatları hakkında da detaylı bilgi verecek ve bu konuda merak duyan kişileri aydınlatacak olursak. Öncelikle kıl nakil işlemleri ile ilgili olarak fiyat bilgisi vermenin oldukça zor olduğunu söylemek isteriz. Kişilerin sakal bölümlerindeki seyrekliğin boyutu veya tamamen köse olma durumunda fiyat ona göre belirlenmektedir.

Kişilerin sakal bölümüne ne kadar ekim yapılacağı son derece önemlidir. Ne kadar geniş alana ekim yapılır ve ne kadar fazla greft kullanılırsa hastadan talep edilen ücrette o kadar artar. Aksi durumda da yine ücret düşer. Bu konuda en sağlıklı bilgi için hastanın muayene olması son derece önemlidir.

Muayeneden sonra alana ne kadar ekim yapılacağı belirlendiğinden ücrette belirlenmektedir. Tabi sakal ekimi konusunda kişilerin öncelikle odaklanması gereken fiyat bilgisi olmamalıdır. Tercih ettikleri doktorun veya kliniğin bu konudaki deneyimi ilk etapta önemsenmesi gereken konu olmaktadır.

İşlemden en sağlıklı sonucun elde edilmesi için mutlaka iyi bir ekip tercih edilmelidir.

Sakal Ekimi Hangi Durumlarda Yapılmaktadır?

Sakal ekimine ihtiyaç duyulduğu durumlar değişkenlik göstermektedir. Kişilerin zamanla veya hormonlar ile alakalı yaşadığı sorunlar nedeni ile sakal ekimi ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Sakal ekimi hangi durumlarda yapılmaktadır bundan bahsedecek olursak. Şöyle ki;

  • Genetik sebeplerden dolayı kişinin sakal ve bıyık bölümünde kıl çıkmaması
  • Yaralanma veya kaza sonucu bölgede kalıcı olarak kıl kayıplarının yaşanması ve bir daha bölgede kıl çıkmaması
  • Bölgede yanma gibi kazalara bağlı olarak kıl çıkmaması
  • Kişilerin sakallarının doğuştan seyrek olması
  • Sakalların dökülmesine neden olan bazı hastalıkların meydana gelmesi
  • Cinsiyet değişikliği nedeni ile kişilerin görünümlerini değiştirmek istemesi
  • Halk arasında köse olarak bilinen ve hiç sakal çıkmayan kişilerde

Yukarıda saydığımız durumlar meydana geldiğinde veya kişilerde bu durumlar söz konusu olduğunda sakal ekimi gerçekleşmektedir. Kişiler operasyon sonrası istediği gibi gür ve sağlıklı sakallara kısa sürede kavuşmaktadır. Bu operasyon oldukça kolay ve kısa süren bir operasyon olmakta ve kişiler işlem sonrası gündelik yaşamlarına geri dönebilmektedir.

 

Sakal ekimi merkezimiz Türkiye’nin başta İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm illerden gelen danışanlarımıza ücretsiz havalimanı transfer desteği sunmaktadır.

Dr. Yetkin Bayer’i Facebook, Instagram, Twitter sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Sakal ekimi nedir?

Sakal ekimi sakalın 21 yaşına kadar çıkmaması halinde erkeklerin başvurduğu bir yöntemdir. Ayrıca sakal kıran olarak adlandırılan bir sağlık probleminden dolayı da uygulanır. Sakal ekimi hiç sakalı olmayan erkeklerde de uygulanır. Boyun ya da elmacık kemiklerinin çevresinde bulunan kıl kökleri kullanılır. İz kalmaması için ince uçlu iğneler kullanılarak yapılır. İşlem 2-8 saat arası sürmektedir.

Sakal ekimi fiyatı ne kadar?

Sakal ekimi fiyatı ne kadar sorusunu sorarsanız sakal ekim fiyatları kişiden kişiye farklılık gösterir. Sizin ihtiyacınız olan 300 greft ise bunun için ortalama 2,5 saat harcanır. Ama ihtiyacınız olan 500 greftse zaman ortalama iki katına çıkar. Bu da ücretin artmasına neden olur. Sakal başı greft ücreti ortalama 4-8 tl arasında değişmektedir.

Sakal ekimi yaptıranlar nelere dikkat etmelidir?

Sakal ekimi yaptıranlar neler dikkat etmelidir sorusunun yanıtı ise, 48 saat boyunca asla yıkama yapılmamalıdır. Çünkü bu süre içinde bölgede açılan delikler hala açık olacaktır. Kan ve pıhtılaşma meydana gelebilir. Ayrıca kökler yerinden çıkabilir. En az 2 gün boyunca yatış şekline dikkat etmek gerekir. Sakalların sürtünmesi engellenmelidir. Tıraş olmak için 12 gün beklemek gerekir.

Sakal ekimi sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?

Sakal ekimi sonrası iyileşme süreci diğer ekim şekillerdekine benzerdir. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi sakal ekiminden bir süre sonra kıl dökülmesi yaşanır. Nadir olarak bu dökülme bazı kişilerde görülmez. Kılların bazen yarısı bazen hepsi dökülür. Bu durumu yaşamanız son derece normaldir. Dökülme işlemi sizi korkutmasın çünkü dökülen bütün kıllar 4-8 ay arasında yeniden çıkacaktır.

Sakal ekimi sonrası iz kalır mı?

Sakal ekimi sonrasında iz kalır mı sorusu da oldukça merak edilir. Sakal ekimi sırasında en fazla 0.6- 0.7 mm kalınlığında iğneler kullanılır. Kalın uçlu iğneler kullanılırsa iz kalabilir. Bunu önlemek amacı ile de ince uçlu iğneler kullanılır. Doğru teknik ve doğru uzman tarafından yapılan bir sakal ekimi işleminden sonra iz kalma ihtimali oldukça düşüktür.