Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi Yapılır Mı?

Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi Yapılır Mı? 1

Saçlar estetik görünümün tamamlanmasındaki en temel yapı taşı işlevini görmektedir. Değişen şartlar ve zaman ile günümüzde saçlarıyla ilgili sorun yaşayan pek çok kişiye rastlanabilir. Burada kişinin karşılaştığı sağlık sorununu çözebilmek adına öncesinde pek çok araştırma yapmak gerekir. Kişinin sağlık geçmişi önemli bir noktada yer alır. Kişinin genetiği, bir cilt hastalığının olup olmaması, vitamin değerlerindeki eksiklikler, yaşın ilerlemesi, sağlıksız beslenme, kirli yaşam koşulları ve bazı hastalıklar saçlarda ortaya çıkan bu problemin temel sebepleri olabilmektedir.

Saç kayıplarını engellemenin en iyi yolu, önceden tedbir almaktır. Sağlıklı besinler tüketmek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, spor yapmak, temizlik kurallarına riayet etmek, sağlığa önem vermek bu tedbirlerin bazılarıdır. Tüm bu tedbirlere rağmen saç dökülmesi ile karşı karşıya kalındığı durumlar da olabilmektedir. İşte, böyle durumda ilk başvurulması gereken tedavi yöntemlerinden bir tanesi saç mezoterapisidir.

“Saç ekimi sonrası mezoterapi uygulanır mı?” sorusu saç ekimi yaptırmış kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Saç ekimi sonrası mezoterapi uygulaması nedir?” ve “Saç ekimi sonrası mezoterapi nasıl yapılır?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Saç ekimi sonrası mezoterapi uygulaması

Saç ekimi veya saç nakli işlemi, kişinin ön kısımda dökülmüş olan bölgelere, her iki kulağın arasında bulunan ense kısmındaki bölgelerden ömür boyu dökülmeyecek olan saç kökleri alınarak ön kısımda açılan kanallara yerleştirilmesi işlemidir. Saç ekimi sonrası yapılan bu tedavinin daha sağlam ve uzun süreli olmasını sağlamak amacıyla ilave tedaviler yapmak mümkündür. Bu ilave tedavilerden biri de saç mezoterapisidir. Saç ekimi sonrası yapılan mezoterapi ile ekilen saçların %100 e yakın oranda ekilen köklerinden çıkması sağlanmaktadır.

Saç mezoterapisi saç köklerini besleyen türlü vitamin, mineral, aminoasit ve ilaçların karıştırılması ve özel bir işlemden geçirilmesi ile elde edilen özel karışımın, saç derisine iğneler vasıtası ile enjekte edilmesidir. Saç mezoterapisi, Amerika Sağlık Örgüt tarafından onay almış, sonuçları ise oldukça etkili bir tıbbi uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Saçlarının hızlı bir biçimde seyrelmeye başladığını fark eden erkek ve kadın tüm hastalar bu yöntemle saçlarını besleyerek daha sağlıklı saçlara sahip olabilmektedirler.

Saç mezoterapisi yönteminde oldukça ince uçlu iğneler kullanılarak saç derisine orta bölümden minimal dozajlarda mikroenjeksiyon yapılır. Mikroenjeksiyon sayesinde cildin fonksiyonel tabakası olan dermis tabakası uyarılarak saç kökünün gerek duyduğu mineraller, oligelement, vitaminler ve düzenleyiciler dokuya verilir. İşlem lokal olarak uygulanır ve bu uygulama herhangi bir cinsiyet veya yaş ayrımı olmaksızın herkese yapılabilir.

Saç ekimi sonrası saç mezoterapisi uygulaması nasıl yapılır?

İnsanların sağlık sorunlarını çözmek için ilk dikkat ettikleri özellik tedavinin sağlıklı koşullarda ve alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesidir. Yalnızca doktor kontrol ve yönetiminde gerçekleştirilen saç mezoterapisi tedavisinde uygulanan işlem basamaklarını şu şekilde sıralamak mümkündür.

1. Aşama: Termoterapi: Termoterapi saç mezoterapisinden bağımsız olarak da kullanılan basit bir tedavi yöntemidir. Ancak saç mezoterapisi öncesinde de uygulanarak mezoterapinin etkisinin artması sağlanır. Bu aşamada, önceden ozonlanmış bir sıvı buharlaştırılarak hastanın saç derisine uygulanır. Bu buharlı uygulama sayesinde saç derisi yumuşatılmış olur. Böylece tedavi esnasında deri altına enjekte edilecek olan ilaçların, deri tarafından daha rahat emilmesi sağlanır.

2. Aşama: NPG: Mezoterapi işleminin hızlı bitirilmesi için çeşitli alet ve cihazlar kullanılır. Bu cihazlardan bir tanesi de mezoterapi tabancasıdır. Bu tabancaya takılan çok küçük çaplı iğneler bulunmaktadır. İşte NPG aşamasında, mezoterapi tabancasına takılmış olan küçük iğneler yardımı ile saç derisine küçük delikler açılarak yoğun bir kanamanın gerçekleşmesi sağlanır. Saç derisi yaklaşık 300 ayrı yerden kanatılır. Bu işlem neticesinde saç derisinde çok sayıda gözenek açılması sağlanır. Böylece mezoterapi ile saç derisine enjekte edilecek ilaçların görevini yerine getirmesi kolaylaştırılmış olur.

3. Aşama: MIC: Saç mezoterapisi tedavisinin en önemli aşaması mic aşamasıdır. Yukarıda da bahsi geçen ve birçok ilaçtan oluşan özel karışım, özel bir iğne ile bu aşamada saç derisine enjekte edilir. Bu işlem, bilgisayarlar yardımı ile yapılabileceği gibi manuel de yapılabilir. Bilgisayar bağlı olarak yapıldığında deri altına eşit dağılım sağlanacağından dolayı daha etkili olduğu düşünülmektedir.

4. Aşama: Yıkama İşlemi: Karışımın saç derisine uygulanmasından sonra saçlar yıkanır. Yıkama işleminde özel losyonlar kullanılmaktadır. Yıkama ve durulama yapıldıktan sonra saçlar kurulanır.

5. Aşama: A.S Kürünün Uygulanması: Saç mezoterapisi tedavisinin son uygulama aşamasıdır. Bu aşamada, anestezik bazı etkileri de bulunan özel bir kür, saç derisine uygulanır, Bu sayede hem iğnelerle yapılan delme işleminden kaynaklanan ufak çaplı yaralar hızlı iyileştirilmiş olur, hem de saç derisi dış etkenlerden ve enfeksiyonlardan korunmuş olur.

Artık eskiye oranla hızlanan değişim ve ilerleme sayesinde insanlar karşılaştıkları pek çok soruna çözüm bulabilmektedirler. Bu çözümler insanların sadece zaruri ihtiyaçları ile ilgili kısmı oluşturmakla kalmayıp aynı zamanda kendilerini kötü hissettikleri pek çok noktanın teşhis ve tedavi yönteminde de karşımıza çıkabilmektedir. Saç ekimi de bu tedavi yöntemlerinden biridir. Saç ekiminin daha kalıcı olmasını sağlamak amacıyla da saç ekimi sonrası mezoterapi uygulaması yapılmaktadır. Bu yazımızda sizlere saç ekimi sonrası mezoterapi hakkında bilgi verilmiştir.

Yasal Uyarı: Bu sayfadaki ifadeler bilgi verme amaçlı olup, bağlayıcı nitelik taşımaz. Hiçbir bilgi, tedavi tavsiyesi olmayıp, doktor tavsiyelerinin önünde değildir. Kesin bilgi ve talimatları, yalnızca doktorunuzdan almanız sağlığınız açısından son derece önemlidir.

Kaynakça:

https://www.healthline.com/health/mesotherapy