Saç Ekimi Sonrası Egzama Belirtileri Nelerdir?

Saç Ekimi Sonrası Egzama Belirtileri Nelerdir? 1

Saç ekimi işlemi yaptıran hastalarda meydana gelen seboreik dermatit(yağlı egzama), her zamanki bilinen halinde değildir. Genellikle saç derisinin saç ekimi sırasında çokça yaralanmasının neden olduğu olumsuz bir durum olarak ortaya çıkar.  Cilt bu yaralara tepki verdiği için oluşan bir rahatsızlıktır ve belli bir süre sonunda kendiliğinden iyileşmektedir. Hastanın kızarıklık, kepek ve kaşıntı gibi belirtiler yaşaması normaldir. Ancak sadece yaşanan bu belirtiler nedeniyle seboreik dermatit teşhisi koyulması çoğunlukla yanlış bir tutum olacaktır. Egzama ve benzeri bu yapılar farklı şekilde isimlendirilebilir. Kontrolleri yapacak hekim, durum hakkında kesin bir bilgi verebilecektir.

Saç ekimi işlemi sonrasında meydana gelen ve seboreik dermatit sanılan sorun aslında farklı bir vücut tepkisidir. Bazı hastalar, yağlı egzama sorunu varken saç ekimi işlemi yaptırıp yaptıramayacaklarını merak ederler. Hastalığın alevlenme döneminde saç ekimi yaptırmak doğru değildir. Önce egzama tedavisinin yapılması ve egzamanın kontrol altına alınıp iyileştirilmesi gerekmektedir. Seboreik dermatite bağlı belirtilerin tamamının ortadan kaybolması ile birlikte saç ekimi yapılabilir. Bu hastalık kişinin kendi saçlarına bile çok ciddi zararlar verirken, yeni ekim yapılan güçsüz saç köklerini öldürme konusunda risk taşır.

“Saç ekimi sonrası egzama olur mu?” sorusu saç ekimi yaptırmış kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Saç ekimi sonrası egzama neden olur?” ve “Saç ekimini tamamlamak ne kadar sürer?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Saç Ekimi Sonrası Egzama Neden Olur?

Saç derisinde beyaz pullar şeklinde dökülmeler olması egzama varlığının bir işareti olmaktadır. Egzama türleri kaşıntılı, kırmızı, iltihaplı bir saç derisine sebep olur. Saç derisinde bulunan egzama yıllarca sürebilir ve inatçı bir durumdur. Belirtisi olmadan başlayabilmekte ve kendi kendine de geçebilmektedir. Saç ekimi işlemi öncesinde saç derilerinde egzama olan hastalar dermatolog onayıyla saç ekimi operasyonu olabilirler. Saç derisinde egzama bulunurken belirli krem ve losyonların düzenli olarak kullanılması gerekir. Dermatolog saç ekimi operasyonunu onaylarsa ve işlemi yaptırabileceğinizi söylerse krem ve losyonlarınızı düzenli bir şekilde kullanarak saç ekimi işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Cilt hastalıkları, genetik olmayan saç dökülmelerine neden olabilir. Bu nedenle, saç ekimi öncesinde egzama varsa, öncelikle bunun tedavisine yönelik uygulamalar yapılması daha doğrudur.

Saç Ekim İşlemi Kimlere Uygulanabilen Bir İşlemdir?

Saç ekim işlemi cinsiyet fark etmeksizin saç dökülmesi ve kellik yaşamakta olan bütün kişilere uygulanabilen bir işlemdir. Kadınlarda da bu sorun fazlasıyla görülebilir. Saç ekimi işleminden önce kişiye yapılacak olan testlerde ve incelemelerde herhangi bir eksiklik veya engel olacak bir şey görülmediği taktirde saç ekim işlemine başlanabilir. Kanser tedavisi görmekte olan hastaların tedavi süreci sona ermeden kesinlikle saç ekim işlemi olamayacağını bildirmek gerekir. Aynı zamanda şeker hastaları içinde saç ekim işlemi uygulanırken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Saç ekim işlemi sırasında kullanılan solüsyonların içerdiği maddelere karşı bir alerjisi ve hassasiyeti bulunan kişilere de saç ekim işlemi uygulanmamaktadır. Kişinin saç olan kısımlarında veya vücudunun farklı bölgelerinden alınacak olan kökler yeterli gelmez ise tekrar saç ekim işlemi yapılamayacaktır. Saç ekim işlemi sadece kişinin kendi saç kökleri ve vücut kılları ile yapılabilecek bir işlemdir. Bu nedenlerin en az birisinin saç ekimi yaptırmak isteyen kişide olması saç ekim işlemine başlanılamayacağını göstermektedir. İyi bir saç ekim merkezi ve iyi bir doktor ile bu sürece başladığınız zaman yaptıracağınız saç ekim işlemlerinden sorun yaşamanız ve memnun olmama ihtimaliniz en alt seviyeye inecektir. Merdiven altı mekânlarda yapılan işlemlerle hem sağlığınızdan ödün verirsiniz hem de estetik açıdan hiç hoş görünmeyen yaralara sahip olabilirsiniz. Daha önce bir çok saç ekim işlemi yapılmış Sağlık Bakanlığından onaylı merkezleri tercih ederek saç ekim işleminin sizin için uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Saç Ekimi Yaptırılacak Kliniğinin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Saç ekimi operasyonları teknoloji geliştikçe ilerlemiştir. Teknolojinin güçlerinden yararlanmak isteyen saç ekimi işlemi yapan klinikler ise çoğalmaya başlamıştır. Saç ekimi yaptırılacak kliniklerin özellikleri sıralandığı gibi olursa hasta işlemden ve klinikten oldukça memnun olacaktır.

Kliniğin Sağlık Bakanlığının şartlarına uygun olduğundan emin olun,

Kliniğin temiz, hijyenik ve profesyonel uzmanların olduğu bir klinik olduğundan emin olun,

Saç ekimi işlemi öncesinde sizinle kurulan iletişim ve bilgi aktarımının sizin için yeterli olduğuna ve saç ekimini yapacak uzmanın profesyonel olduğundan emin olursanız sizin için doğru kliniği bulmuşsunuz demektir.

Saç Ekimini Tamamlamak Ne Kadar Sürer?

Saç ekimini tamamlama süresi tamamen kişiden kişiye göre değişebilen bir durumdur.  Ekimin genişliğine ve ekilecek grefte bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Saç ekimi uzmanları bu maddeyi saç ekiminin genişliğine göre belirlemektedir. Bazı uzmanlar bir tek seferde 4500’den fazla greft ekmeyi düşünür fakat böyle bir durum olursa ameliyat ikiye bölünebilir. Bu saç ekimi uzmanının çalışma düzenine göre değişiklik göstermektedir. Seanslar yaklaşık 7-8 saat sürmektedir. Bu, ilaçların yinelenen dozları sağlık sorunlarına sebep olabileceğinden hastanın seansı 10-12 saat uzatması oldukça tehlikelidir. Oturumun ikiye bölünmesi sağlıklı olacaktır. Bunun yapılması oldukça zaman alabilmektedir. Bu durum hastayı sakinleştirir. Böylece uzmanların bilgi içeren daha güvenilir birer birey olduklarına hasta kendini adapte eder. Saç ekimi dışında saç ekimi süresi de önemli bir noktadır. Başarılı bir saç ekimi sonrası süreç başarılı bir ameliyat dışında greft çıkarma işlemi sonrası kısa sürede kök ekimi çok önemlidir.

Yasal Uyarı: Bu sayfadaki ifadeler bilgi verme amaçlı olup, bağlayıcı nitelik taşımaz. Hiçbir bilgi, tedavi tavsiyesi olmayıp, doktor tavsiyelerinin önünde değildir. Kesin bilgi ve talimatları, yalnızca doktorunuzdan almanız sağlığınız açısından son derece önemlidir.

Kaynakça:

https://www.hairtransplantdubai.com/blog/hair-growth/how-eczema-on-your-scalp-could-lead-to-hair-loss