Saç Ekimi İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

SAÇ EKİMİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR

Günümüzün en popüler uygulamaları arasında yer alan saç ekimi, kellik sorununa karşı en etkili çözümlerden biridir. Saç Ekimi İçin Gerekli Şartlar sağlanmış olmalıdır. Sağlık sektöründe uygulanan en önemli alanlardan biri olan saç ekiminin kesinlikle bir uzman tarafında yapılması önerilir. Bu detay hem sağlık hem de estetik açısından oldukça önemlidir.

Türkiye gelişen teknoloji ve yenilenen imkanlarla beraber saç ekimi konusunda büyük gelişme göstermektedir. Hem gür hem de sağlıklı saçlara sahip olmak isteyen herkes saç ekimi yaptırmayı düşünür. Genel olarak erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği bu işlem kadınların da dikkatini çeker.

Saç ekiminde yapılan en ufak bir hata dahi sağlığı ve görünümü olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple işlemin uzman kişi tarafından yapılması kadar kişinin gerekli şartları da taşıyor olması büyük önem taşır. Aksi takdirde olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple saç ektirme işlemi yapılmadan önce gerekli koşullar sağlanmalıdır. Böylelikle işlem kolay ve kusursuz bir şekilde gerçekleştirilir.

“Saç ekimi için gerekli şartlar nelerdir?” sorusu saç ekimi yaptıracak kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Saç ekiminde ideal yaş kaçtır?” ve “Saç ekimi kimlere yapılamaz?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Saç Ekiminde İdeal Yaşla Daha Etkili Sonuçlar

Saç ekimi işleminde kişinin yaşı büyük rol sahibidir. Saç dökülmesi yaşayan kişinin yaşı ektirme yaptırmak için uygun olmalıdır. Aksi takdirde istenilen sonucun elde edilmesi daha fazla zaman ve ekstra işlem gerektirir. 20li yaşlarda saç ekme işlemi yapıldığında, dökülme bir yandan devam ettiği için kellik sorunu ortadan kalkmaz.

30lu yaşlara gelindiğinde ise saçın dökülme hızı biraz daha yavaşladığı için ekme işlemi daha rahat yapılabilir. En azından dökülme devam etse dahi kellik seviyesine tekrardan gelecek kadar etkili olmaz. Bu sebeple saç ektirmeden önce yaş faktörünü göz önünde bulundurmak gerekir. Araştırmalara bakıldığında saç ektiren kişilerin genel olarak 25 ile 45 yaş grupları arasında oldukları görülür.

Saç dökülmesinin 40 yaşında sonra tamamen durduğu bilinir. Bundan dolayı saç ektirmek için 40 yaşını bekleyen kişi sayısı oldukça fazladır. Ancak 40 yalın üstü tamamen kel kalmak için de uygun olduğunda dolayı bu kadar zaman beklemek bazen olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Saçın Tamamen Dökülmemiş Olmasının Ekim İşlemindeki Önemi

Saçları tamamen dökülmüş ya da kel kalmış kişilerde uygulanan saç ekme işlemi doğal bir görünüm oluşturmayabilir. Saçın ortalama yarısı ya da biraz daha fazlası döküldüğünde saç ekme işlemi yapılmalıdır. Bu süreçte yapılan işlemler Hem daha sağlıklı hem de daha doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Saçın dökülme hızı yavaşladıkça asıl şekli ortaya çıkar. Bu sebeple saçınızın şeklini tamamen almasını beklemeniz tavsiye edilir. Saç ekimi işlemlerinde birden fazla farklı teknikler uygulanmaktadır. Bu süreçte acele etmeden ve bir uzmandan yardım alarak ilerlemeniz daha doğru olur. Doktorlar tarafından yapılan muayeneler sonucunda uygulanacak teknik belirlenir.

Saç ekimi farklı sebeplere bağlı olarak dökülme yaşayan tüm kişilere uygulanabilir. Saç telinin kalınlığı ve dökülme şekli gibi detaylar işlem sırasında uygulanacak tekniğin belirlenmesinde büyük rol oynar. Genel olarak başın üst kısmında dökülmeler meydana geldiğinde saç ekilmesi önerilir. Başın yan ve arka kısımlarında yeteri kadar saç bulunması işlemin daha rahat yapılmasını sağlar.

Saç Ekimi Kimlere Yapılamaz?

  • Tüm saçları dökülmüş tabi tamamen kel kalmış kişilere
  • Anestezi işlemine karşı reaksiyon gösteren kişilere
  • Saç ekimi işlemi öncesinde yapılması gereken tahlillerin sonucunda olumsuz bir durum söz konusu olan kişilere
  • Kalp, şeker ya da böbrek yetmezliği gibi önemli sağlık sorunları bulunan kişilere saç ekimi işlemi yapılması önerilmemektedir. Ayrıca işlem öncesinde bölgenin tam anlamıyla hijyenik olması gerekir.

Kaynakça:

https://www.aad.org/public/diseases/hair-loss/treatment/transplant#:~:text=To%20be%20considered%20for%20a,thinning%20area%20of%20your%20scalp

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18688103/