Dermaroller Uygulaması Fiyatları 2023

Dermaroller Uygulaması Fiyatları 2023 1

Uzak Doğuluların güzellik sırlarının dünyaya yayılması ile birlikte dermaroller uygulaması daha sık gündeme gelmeye başladı. Cilt sorunlarının giderilmesi ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmak için roller uygulaması özellikle kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Doğru teknikler ile uygulandığında roller uygulamalarının cilt problemleri üzerindeki olumlu etkileri kısa sürede kendini belli etmektedir.

Cilt sorunları çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Genetik yatkınlık, güneş, yanlış beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımı, cildin yeterli temizlenmemesi, kozmetik ürünler gibi birçok farklı neden ciltte sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Roller uygulamaları, farklı nedenlerle ortaya çıkan cilt sorunlarının giderilmesinde etkili bir uygulamadır.

“Dermaroller uygulaması nedir?” sorusu estetik yaptıracak kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Dermaroller uygulaması nasıl yapılır?” ve “Dermaroller uygulamasının riskleri nelerdir?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Dermaroller Uygulaması Nedir?

Dermaroller uygulamaları, son yılların popüler güzellik sırları arasında yer almaktadır. Cilt bakımında etkili ve basit bir uygulama sunmasından dolayı özellikle cilt sağlığına özen gösteren kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Roller uygulamalarında kullanılan roller cihazının üzerinde küçük iğneler bulunmaktadır. Bu iğneler sayesinde ciltte kanallar açılmasına yardımcı olmaktadır.

Roller uygulaması ile iğnelerin ciltte kanal açmasının amacında daha sonrasında uygulanacak olan etken maddenin cilde daha iyi etki etmesini sağlamaktır. Cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olan roller uygulamaları aynı zamanda cilt lekelerinin giderilmesi ve yaşlılık belirtilerinin ortadan kaldırılması için de tercih edilen etkili bir cilt bakımı yöntemidir.

Roller uygulaması ile uyarılması sağlanan cilt, yenilenme ve kırışıklıklarının giderilmesinin azalmasında diğer cilt bakımı yöntemlerine göre daha kısa sürede etki etmektedir. Roller uygulaması çok geniş alanda bakım amaçlı ve cilt sorunlarının giderilmesi için kullanılabilmektedir. Cilt problemlerinde kullandığı gibi aynı zamanda sarkma, morluk, kilo verme sonrasında oluşan çatlaklara karşı roller uygulaması faydalı bir yöntemdir.

Dermaroller Uygulaması Nasıl Yapılır?

Roller uygulaması, vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilen bir bakım yöntemidir. Özellikle yüz bölgesine yapılan roller uygulamaları sıklıkla tercih edilmektedir. Roller uygulamasının yapılmasında iğneler cilde kanallar açar. Bu kanallardan cilt üzerinde biriken kir, yağ tabakasının cildin içine nüfuz etmemesi gerekir. Bu nedenle uygulamaya başlamadan önce cildin temizlenmesi çok önemlidir.

Temizleyici jel ile temizlenen ciltte roller uygulamasına başlanabilir. Bir silindir üzerindeki küçük iğneler ile cilde uygulanan kanal açma işlemi, tarama olarak adlandırılır. Tarama işlemi sırasında sadece roller uygulaması yapılabileceği gibi ekstra bakım ürünleri kullanılabilir. Cildin ihtiyacına ve hangi amaçla roller uygulaması yapıldığına göre değişkenlik gösterir.

Roller uygulaması sırasında ciltte en fazla 6 kez tarama işlemi yapılır. Cildin tahriş olup deformasyona uğramaması için 6 defadan fazla tarama işlemi yapılmasından kaçınılmalıdır. Roller uygulamasının bir seansı 20 dakika sürer. Tarama işleminden sonra cildi yatıştırıcı cilt bakım kremi veya losyon kullanılabilir.

Roller uygulamasının etkileri yaş ve cilt tipi gibi faktörlere bağlı olarak değişik sürelerde yanıt verir. En kısa süre olarak bir hafta sonra veya en uzun süre birkaç ay içerisinde olumlu etkilerini ciltte göstermeye başlar.

Dermaroller Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Bir dermaroller, yüzlerce küçük iğneler içeren bir cilt bakım ürünüdür. Kullanım sırasında bu iğneler ciltte mikro yaralanmalar yaratır ve bu da kollajen ve elastin üretimini iyileştirmek için bazı yaralar ve kesiler olmasına sebep olabilir. Yöntem uygulandıktan sonra cilt önceden olduğundan daha sıkı ve dolgun görünür. Ayrıca, bir serumla birlikte kullanıldığında (olması gerektiği gibi), bileşen emilimini %90’a kadar artırır. Daha yoğun, ofis içi tedavi için birçok dermatolog, cildi delerken salınım yapan elektronik bir mikro iğneleme cihazı olan dermapen kullanır. Bu tedaviler genellikle ani ve dramatik sonuçlar verir, ancak aynı zamanda ağrı ve kanama gibi yan etkileri olabilir. Çoğu cilt bakımı tedavisinde olduğu gibi, sonuçları görmek için gereken süre cilt tipine, kullanılan dermaroller ve ne sıklıkla kullanıldığına bağlı olarak değişebilir. Sonuçları görmek iki ila altı ay sürebilir. Mikroiğne haftada birkaç kez güvenle kullanılabilir, ancak bazı yan etkileri olabilir. Bu yan etkilerle karşılaşmamak için birçok cilt uzmanı bu işlemleri evde yapılmaması gerektiğini klinik ortamında uzmanlar tarafından yapılması gerektiğini söyler.

Dermaroller Uygulaması Riskleri Nelerdir?

Roller uygulaması için cilt tipi çok önemlidir. Çeşitli cilt hastalıkları söz konusu ile roller uygulaması yapılmamalıdır. Aynı zamanda roller uygulaması siyah nokta tedavisinde etkili sonuç vermemektedir.

Roller uygulamasında tercih edilen cihazlar değişik iğne büyüklüğü aralıklarına sahiptir. Bu nedenle vücudun farklı bölgelerine uygulanacak roller uygulaması için uygun iğne çeşidi tercih edilmesi önemlidir. Bu nedenle risklerin ortaya çıkmaması, cildin zarar görmemesi için mutlaka roller uygulamasında uzman bir ekip tercih edilmesi çok büyük önem taşımaktadır.

Uygulama sonrasında hafif kızarıklık görülebilir. Bu doğal bir durum olarak kabul edilir ve kısa süre içerisinde kendiliğinden kaybolur. Roller uygulaması yaptırmak isteyen ancak alerjen bir bünyeye sahip olan kişilerin çekinceleri olabilir. Ancak roller uygulaması alerji ataklarını tetiklemediğinden dolayı alerjik bünyelerde de kullanımı uygundur.

Kimyasal peeling, lazer, radyo frekans uygulamalarından sonra roller uygulaması yapılmamalıdır.

Dermaroller Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Roller uygulaması sonrasında uygulama esnasında kullanılan losyonlar dışında nemlendirici kullanımı ihtiyacı duyulabilir. Ancak roller sonrası nemlendirici kullanmak için aradan en az 1 saat geçmesi beklenmektedir. Roller uygulaması sonrasında ciltte leke oluşumunu engellemek için yüksek koruyucu güneş kremi kullanmak asla unutulmamalıdır. Roller uygulaması sonrasında bir süre güneşe çıkılmaması da cildin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Epilasyon işlemi için roller uygulamasının ardından en az 7 – 8 günlük bir süre beklenmelidir. Aynı zamanda roller uygulamasından sonraki 4 – 5 gün içerisinde peeling uygulamalarından da kaçınılması gerekir.

Roller uygulamasından sonra çok dikkat edilmesi gereken konu solaryum ve güneştir. Solaryuma asla girilmemelidir ve güneşlenmekten kaçınılmalıdır.

Dermaroller Uygulaması Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Roller uygulaması, uygulama bölgesine ve çeşidine göre farklı fiyat aralıkları ile sunulmaktadır. Profesyonel bakım merkezlerinde uygulanan roller bakımı detaylı ve kısa sürede etkilerini gösteren bir cilt bakımı sağlar. Ciltte kanallar açılarak gerçekleştirilen bir uygulama olmasından dolayı hijyen kurallarına üst düzey özen gösterilmesi ve güvenilir, eğitimli merkezlerde roller uygulaması tercih edilmesi, sadece ucuz olduğu için tercih edilmemesi önemlidir.

Dermaroller Ne İşe Yarar?

Cilt yenilenmesini tetikler, Cildin sıkılaştırılmasına yardımcı olur, Çizgi ve kırışıklıklarla mücadeleye katkı sunar, Saç derisi bakımı ve saç oluşumuna destek olur, Göz altı morluk görüntüsünün indirgenmesine yardımcı olur, Genişlemiş gözeneklerin daraltılmasına hizmet sunar, Sivilce, akne, siyah nokta izleri ile mücadeleye katkı sunar.

Dermaroller Uygulaması Kaç Ay Sürer?

Uygulama amacına göre değişir. Seanslar günlük düzenlenmez. Artan zaman aralıkları ile devam eder. En az 10 seans gereklidir. Uygulama amacına göre en az 3 en fazla 12 ay boyunca, düzenli uygulamalar devam ettirilir.

Dermaroller Kaç Seans Yapılır?

Seans sayısı hedefe göre değişir. Her halukarda en az 10 seans düzenlenmesi gereklidir. Seans aralıkları uygulama amacına ve dermaroller iğne büyüklüklerine göre değişir. Büyük iğneli roller kullanıldıysa bir sonraki seans süresi uzatılır.

Dermaroller Etkisi Ne Zaman Gözlemlenir?

İlk 10 seans biter bitmez olumlu etkilerini gözle görülür derecede fark edebilirsiniz. Seanslara devam ettikçe daha belirgin sonuçlar elde edilir.

Dermaroller Sonuçları Kalıcı mıdır?

Roller uygulamaları etkili sonuçlar barındırır. Belirlenen aralıklarla seanslara katılım sağlandığında etkileri gözle görülür derecede olumludur. Roller uygulansa da yaşlanma etkileri devam eder, roller seanslarına katıldıkça yaşlanma etkileri ile mücadeleye destek olmuş olursunuz

Kaynakça:

https://www.yasemin.com/guzellik/haber/2665420-dermaroller-nedir-dermaroller-uygulamasi-evde-nasil-yapilir-dermaroller-faydalari