Burun Ucu Dolgusu Nedir, Nasıl Yapılır ?

BURUN UCU DOLGUSU NEDİR, NASIL YAPILIR

Burun ucu dolgusu, ameliyat gerektirmeden gerçekleştirilen burun estetiği olarak da anılmaktadır. Genellikle burnun uç kısmının düşük olmasından dolayı dolgu yapılması ile hafif kalkık bir burun elde edilmesi ile sonuçlanan burun ucu dolgusu, kadınlar tarafından sıklıkla deneyimlenen estetik müdahaleler arasında yerini alıyor. Özellikle estetik olmak isteyen, fakat bıçak altına yatmaktan korkan kadınlar için en doğru seçim, burun ucu dolgusu olacaktır.

Burun ucu dolgusu, genel olarak cilt dolgu malzemelerinin burnun uç kısmına enjekte edilmesi ile meydana gelmektedir. Cilt dolgusu için kullanılan malzemeler, hyalüronik asit dolgu malzemesi gibi hacim kazandırmaya yarayan ürünlerden oluşmaktadır. Bu ürün, hem burundan hem de cildin başka bölgelerinde başarı ile performans sergiler. Yaklaşık 20 ila 30 dakika sürecek bir operasyon ile yepyeni bir görüntüye sahip olmanızı sağlayan burun ucu dolgusu ile dakikalar içerisinde yeni bir insan olmaya hazır mısınız?

“Burun ucu dolgusu nedir?” sorusu estetik yaptıracak kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, “Burun ucu dolgusu nasıl yapılır?” ve “Burun ucu dolgusu iyileşme süreci nasıldır?” gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Burun Ucu Dolgusu Nedir?

Burun, yüz üzerinde en fazla göze batan yerlerden birisi olmaktadır. Çoğu kişi herkesin hayalindeki bir burun şekli ile dünyaya gelse de büyük bir çoğunluk şanssızlar sınıfında yer almaktadır. Özellikle kadınlar, burun şekillerine çok fazla dikkat etmektedir ve estetik müdahale yaptırmaktan çekinmemektedir. Burun estetiklerinin çoğunluğu burun kemiğinin kırılarak ya da törpülenerek yani ameliyat desteği ile yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğer ameliyatlık bir durum söz konusu değilse ya da kişi burnunun yalnızca uç kısmında bir düzenleme yaptırmak istiyorsa, burun ucu dolgusu en doğru seçenek olacaktır.

Burun ucu dolgusunun bu kadar fazla tercih edilebilir olmasının bir diğer nedeni ise acı duymayacak olmanızdır. Yalnızca dolgu malzemesi enjeksiyonu ile gerçekleşen burun ucu dolgusu, dakikalar içerisinde biter ve kişi gündelik yaşamına derhal geri dönebilir. Kadınlar epey rağbet gösterse de erkekler de burun ucu dolgusu desteği almayı epey istemektedir. Bu zahmetsiz ve hızlı cevap veren operasyon ile kısa süre içerisinde mükemmel ve kalkık bir buruna sahip olmanız mümkün!

Burun ucu dolgusu, özellikle son dönemlerde bir hayli yükselişe geçmiştir. Bilhassa hyalüronik asit dolgu malzemeleri ile dudak, çene vb. yüz hatlarının dolgu işlemlerinin yapılmaya başlanması, estetik cerrahların aklına burun ucu dolgusunu getirmiştir. Böylece ortaya ameliyat kadar ağrılı, zahmetli olmayan ve uzun bir sürece yayılmayan operasyon türü çıkmıştır. Burun ucu dolgusunu isteyen hemen herkes olabilir. Burada kısıtlanan tek nokta 18 yaş zorunluluğudur.

Her estetik müdahalede olduğu gibi burun ucu dolgusunda da 18 yaş ve üzerindeki hastalara işlem yapılmaktadır. Normal burun ameliyatları bazı durumlarda mecburiyetten dolayı yapıldığı için ara sıra istisnalar meydana gelmekteydi, fakat burun ucu estetiği yalnızca estetik kaygılardan dolayı yaptırılan bir işlemdir. Bu nedenle eğer burun ucu dolgusu yaptırmak gibi bir düşünceniz varsa 18 yaş ve üzeri kuralını yerine getirdiğinizden emin olmalısınız. Bunun dışında burun ucu dolgusu yapımı için herhangi bir üst sınır ya da kısıtlama bulunmamaktadır.

Burun Ucu Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun ucu dolgusu, burnun uç kısmının düşük olması durumunda yapılan bir müdahale çeşidi olmaktadır. Ameliyatsız yani bıçak kullanmadan dakikalar içerisinde halledilen burun ucu dolgusu, burnun uç kısmına şırınga ile dolgu enjekte edilmesi ile meydana gelmektedir. Burun ucu dolgusu için yüz dolgularında en sık kullanılan ürün olan hyalüronik asit maddesi kullanılmaktadır. Bu ürün burunun uç kısmına enjekte edilir ve burunun ucu kalkık bir hal alır. Böylece burun daha güzel ve estetik bir görüntüye kavuşur. Burun ucu dolgusu için öncelikle buruna 20 ila 30 dakika boyunca anestezik krem uygulanır. Ameliyata gerek olmadığı için lokal yada genel anestezi yerine anestezik krem daha doğru sonuçlar verecektir. Anestezik kremin etki etmesini bekledikten sonra estetik cerrah ve hastanın belirlediği noktalara enjekte işlemine başlanır.

Burun ucu dolgusu işleminin bu aşaması yani enjeksiyon aşaması, 5 ila 10 dakika aralığında sürmektedir. İşleme başlandığı andan itibaren estetik olarak düzelmeler gözle görülür biçimde başlar ve işlem sonunda hasta tamamen istediği buruna kavuşur. Hızlı sonuç vermesinden dolayı burun ucu dolgusu, kadınların göz bebeği konumunda yer almaktadır.

Burun Ucu Dolgusu İyileşme Süreci

Burun ucu dolgusunun estetik meraklılarına pek çok farklı avantajı bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve kesinlikle en sevilen burun ucu dolgusunun iyileşme sürecine ihtiyaç duymamasıdır. Bu işlem bıçak altına yatmadan gerçekleşmektedir. Bu nedenle herhangi bir onarım süresine gereksinim duymaz. 5 ila 10 dakika sürecek olan enjeksiyon işlemi sonrasında hasta normal yaşantısına hızla dönebilir. Enjeksiyon için sürülen uyuşturucu kremin etkisi geçse dahi yakıcı bir acı ile karşılaşılmaz. Yalnızca hafif kızarıklıklar görülebilir. Bu durum ise maksimum birkaç saat ya da bazı durumlarda 1 gün sürmektedir.

Burun ucu dolgusu, hemen kendisini gösteren bir işlem olmaktadır. Enjeksiyon başladığı andan itibaren burun ucunda değişimlerin görünmesi büyük bir olasılıktır. Hem herhangi bir risk taşımaması hem de geri dönüşü olabildiği için burun ucu dolgusu estetikten korkanlar ve özellikle de estetik müdahale üzerlerinde nasıl duracak merak edenler için şahane bir seçenek olmaktadır. Aynı zamanda burun ucu dolgusunda eğer hasta sonucu beğenmezse estetik cerrah hızlı bir şekilde müdahale edebilir. Burun ucu dolgusunda estetik cerrah ile sürekli olarak iletişim halinde olursunuz ve doktor size her zaman işlemlerin nasıl ilerlediğini sorar. Bu sayede beğenmediğiniz ya da daha değişik bir dokunuş istediğiniz noktalarda doktor derhal müdahalede bulunarak burnunuzu istediğiniz forma sokar.

Burun Ucu Dolgusu Riskleri Nelerdir?

Burun ucu dolgusu içerisinde asla bir risk barındırmamaktadır. Estetik operasyon isteyen kişinin bıçak altına yatmaması ve bunun sonucunda da hızlı bir şekilde oluşan burun ucu dolgusu, estetik işlemlerin kendisi üzerinde nasıl duracağını merak eden kadınların favorisi olmaktadır. Sağlık için asla bir yan etkisi bulunmayan burun ucu dolgusu, yalnızca 18 yaş ve üzerindeki kişilere uygulanmaktadır.

Estetik kaygılardan dolayı yapılan bir işlem olmasından dolayı bu yasal bir zorunluluk olmaktadır. Burun ucu dolgusunun tek olumsuz tarafı kısa vadeli bir sonuç vermesidir. Bıçak altına yatılmadığı ve yalnızca belirli maddelerin enjekte edilmesi ile oluşan burun ucu dolgusu, bu nedenle zaman içerisinde yok olacaktır. Burun ucuna konulan dolgu gün geçtikçe erir ve dolgunun yenilenmesi gerekir. Bu nedenle eğer uzun vadeli bir çözüm arıyorsanız, bıçak altına yatmanız gerekebilir.

Yine de birkaç ay devam eden burun ucu dolgusu ile yüzünüzde bu işlemin nasıl görüneceğine bakabilir ve burun estetiğinden daha ekonomik olmasından dolayı birkaç ayda bir yeniletebilirsiniz. Tüm bunların yanında burun ucu dolgusunun birbirinden farklı pek çok avantaj ve dezavantajı bulunmaktadır. Bunlara kısaca göz atmak gerekirse;

Burun Ucu Dolgusu Avantajları

Burun ucu dolgusu pek çok açıdan estetik müdahale isteyen kişilere avantaj sunmaktadır. Bu avantajların en büyüğü ağır ameliyat ve ameliyat sonrası sürecini geçirmemek olacaktır. Kişi gündelik yaşantısına hemen geri döner ve klinikten çıkar çıkmaz yüzündeki değişim gözler önüne serilir. Hızlı ve pratik olmasının yanı sıra burun ucu dolgusu inanılmaz ekonomik bir seçenek olmaktadır.

Özellikle büyük burun ameliyatları ile bir arada düşünüldüğü zaman burun ucu dolgusunun kişiye kattığı şeyler gözle görülür cinstendir. Burun ucu dolgusu, hızlı müdahaleye açıktır. Eğer işlem sonrasında beğenmediğiniz noktalar varsa doktorunuzu yönlendirerek birkaç yere daha enjeksiyon yaptırabilirsiniz. Bu işlem, burun ameliyatlarında imkansızdır.

Dolgu işlemini kendinizin yönlendirmesi ile istediğiniz görüntüye kavuşmak daha kolay bir hal alacaktır. Özellikle ameliyat olmaktan korkan kişilere hitap eden ya da ameliyat olsam bende nasıl dururdu diye düşünen kişiler için burun ucu ameliyatı kesinlikle tavsiye edilmektedir.

Burun Ucu Dolgusu Dezavantajları

Burun ucu dolgusu aslında pek fazla dezavantaja sahip değildir. İçerisinde barındırdığı avantajlar, dezavantajları yok etse de burun ucu dolgusunun bir süre sonra erimesi, kişiyi en çok üzen şeylerden birisi olmaktadır. Enjeksiyon yapılması ile oluşan burun ucu dolgusu, doğal olarak bir süre sonra yok olacaktır ve dolgunun yenilenmesi gerekecektir. Bu nedenle ameliyat gibi kalıcı olmayan burun ucu dolgusunu belirli aralıklar ile yeniletmelisiniz.

Birkaç ay devam eden burun ucu dolgusu, erimeye başladığı an tekrardan yapılabilir. Hızlı ve ekonomik olmasından dolayı bu sorunu çok da dert etmenize gerek olmayacaktır. Bunun yanında burun ucu dolgusu için olumsuz herhangi bir durum bulunmamaktadır.

Burun Dolgusu Kaç Yıl Dayanır?

Dolgu maddelerinin genel dayanıklılık süresi 12 aydır. Dayanıklılık süresi kişinin metabolizma hızı ile doğru orantılıdır. Bazı bireylerde dolgu materyalleri 18 aya kadar rahatlıkla dayanabilmektedir. Dilenirse işlem tekrarlanabilir.

Kalıcı Burun Dolgusu Var mı?

Kalıcı burun dolgusu yoktur. Hangi marka olursa olsun tüm dolguların genel ömrü 12 – 18 ay aralığındadır. Dayanma süresi bireyin sağlık durumu, metabolik faaliyetlerindeki hızına, yaşına, cilt durumuna göre azalır ya da artar. Dolgu ömrünü tamamlamaya başladıkça erir ve en nihayetinde burun eski görüntüsüne ulaşır. İstenirse dolgu işlemi tekrar yapılabilir.

Burun Ucu Dolgusu Herkese Yapılabilir mi?

Sağlık durumu yeterli olan 18 yaşını aşmış her yetişkin için uygulanabilir bir seçenektir.

Burun Ucu Dolgusunda Kullanılan Dolgu Maddesi Nedir?

Her insan vücudunda yer alan Hyaluronik Asit’tir. Enjekte işlemi ile burnun birden fazla alanına yavaş ve dikkatlice verilir. Bu madde vücut tarafından yavaşça eritilir. Nihayetinde ömrü 12 – 18 ay arasında farklılık teşkil eder.

Kaynakça:

https://www.radyrahban.com/our-practice/articles-and-tips/the-non-surgical-rhinoplasty.php

https://www.thepmfajournal.com/features/post/rhinofiller-non-surgical-correction-of-the-nose